Saznajte na vrijeme: Evo kako do potpora za ulaganja u poljoprivredi

Počela je informativna kampanja o natječaju mjere 4 Ulaganja u fizičku imovinu, podmjere 4.1 Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020

Počela je informativna kampanja o natječaju mjere 4 Ulaganja u fizičku imovinu, podmjere 4.1 Potpora za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020, piše Makarsko primorje.


Javna ustanova RERA za razvoj i koordinaciju Splitsko-dalmatinske županije, poziva sve poljoprivrednike, gospodarstvenike iz poljoprivrednog sektora, (obiteljska poljoprivredna gospodarstva, poljoprivredne obrte, tvrtke, zadruge) na radionicu, odnosno prezentaciju objavljenog natječaja iz Programa ruralnog razvoja RH – mjera 4, podmjera 4.1.

Dozvoljeni troškovi za sektor voća i povrća: podizanje trajnih nasada, staklenika i plastenika, prostora za skladištenje, kupnja mehanizacije, opremanje objekata za prijem i skladištenje, sušenje i doradu. Sufinanciranje iznosi 50%, a maksimalni iznos potpore po projektu 1.000.000 eura osim za početnike gdje je maksimalni iznos 100.000 eura po projektu.

Dozvoljeni troškovi za sektor stočarstva i peradarstva: rekonstrukcija i izgradnja objekata za držanje životinja, oprema i mehanizacija. Sufinanciranje iznosi 50%, a maksimalni iznos potpore po projektu 1.000.000 eura osim za početnike gdje je maksimalni iznos 100.000 eura po projektu.

Za mlade poljoprivrednike je moguće povećanje intenziteta za 20% uz uvjet da je osoba mlađa od 40 godina nositelj/vlasnik te da plaća doprinose za zdravstveno i mirovinsko osiguranje po osnovi poljoprivrede.

Prijave za navedeni natječaj će se zaprimati od 2. lipnja 2017.Cilj javne ustanove Rera SD je kroz svoje radionice zainteresira što veći broj potencijalnih korisnika u našoj županiji kako bi se u što većoj mjeri iskoristila raspoloživa bespovratna sredstva i potakle nove investicije u poljoprivrednom sektoru. Radionice se održavaju po sljedećem rasporedu:

U Splitu 24. svibnja u 10.30 – dvorana Splitsko-dalmatinske županije, u Sinju u Galeriji alkarski dvori 25. svibnja u 10, a također 25. svibnja u 13 sati u Imotskom- Pučko otvoreno učilište i 1. lipnja na otoku Brapču u galeriji Nerežišća u 10.30 sati.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0