Nakon što smo imali priliku vidjeti novo ostvarenje cijenjenog redatelja Bobe Jelčića na
Sarajevo film festivalu te potom na Zagreb film festivalu, i splitska publika imat će priliku premijerno vidjeti o čemu to Jelčić progovara u svom novom filmu, Sam Samcat.

Premijera novog Jelčićevog filma održat će se u četvrtak 17.01.2019. u 20:00 sati u splitskom kinu Karaman, a kako uz redatelja Jelčića na premijeru dolazi i splitska filmska ekipa, za premijeru vlada ogromna zainteresiranost.

Bobo Jelčić, koji je zbog svog iznimnog doprinosa kulturi već proglašen najvećim hrvatskim kulturnim izvoznim proizvodom, nije se libio ući u najdublje emocije glumaca i iznijeti to na kino platno dodavši svoj karakterističan autorski potpis. Film Sam samcat prati emotivno raslojavanje glavnog lika Marka, kojeg tumači Rakan Rushaidat, nakon razvoda braka.

Dijete je dodijeljeno majci na skrbništvo, a otac želi da majka i on dobiju jednaku količinu vremena koje će provoditi s djetetom. To je ono što tišti glavnog junaka, a birokratska i administrativna šuma mu samo otežavaju ionako tešku emocionalnu situaciju.

Film je sniman na tridesetak zagrebačkih lokacija. Glumačka ekipa okupljena oko filma je impozantna, a zastupljeni su glumci cijele regije. Pored glavnog glumca Rakana Rushaidata uloge tumače Miki Manojlović, Snježana Sinovčić Šiškov, Marko Makovičić, Krešo Mikić, Ivana Roščić, Goran Navojec, Ksenija Marinković, Jadranka Đokić, Vesna Glođo, Izudin Bajrović, Nikša Butijer, Dejan Đonović i brojni drugi.

Uz dojmljivu glumačku ekipu na filmu je kao pomoćnik redatelja radio Radivoje Andrić,
koji je s Jelčićem već surađivao i na filmu Obrana i zaštita. Radivoje Andrić je domaćoj publici možda poznatiji kao redatelj kultnih Munja. Producentica filma je Zdenka Gold, a koproducenti su Annemiek van Gorp, René Goossens, Alem Babić, Nataša Damnjanović, Vladimir Vidić i Ivan Marinović.

Film “Sam samcat” je u distribuciji PARI PIKULA.

Ulaz na splitsku premijeru je slobodan, a svoje mjesto možete rezervirati putem e mail adrese: info@ekran.hr, pozivom na broj 021/348 676 radnim danom od 8h do 15h ili na blagajni kina Karaman.

Film Sam Samcat bit će u redovnom programu kina Karaman od 17. siječnja 2019.g. i od istog datuma kreće na turneju i u drugim hrvatskim kinima.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime