Podijelite

Burno je na trenutke bilo tijekom srijede na sjenici splitskog Gradskog vijeća. Nema sumnje, u politički događaj dana u gradu pod Marjanom prerastao je incident koji se dogodio između dva predsjednika stranaka, Željka Keruma s jedne strane i Tonća Blaževića (HSLS, Split) s druge strane.

Padale su teške riječi, a stranačke kolege spriječile su bivšeg splitskog poteštata od nauma da se i fizički približi Blaževiću.

Tijekom večeri priopćenjem se oglasio splitski HSLS. Njihovu objavu prenosimo u cijelosti i autentično:

Poziv političara posve je izgubio na vrijednosti, o moralu da se i ne govori.

Današnji napad Željka Keruma na Tonća Blaževića, vijećnika splitskog HSLS-a, ne treba čuditi građane Splita. Podsjetimo kako je naš bivši vijećnik dr. ginekolog Zdeslav Benzon, također bio metom sramotnog napada u jeku predizborne kampanje, od strane iste te družine.

Žao nam je što su građani Splita danas morali svjedočiti ovom sramotnom cirkusu koji se odvio na pozornici najvišeg tijela koje ovim gradom upravlja!

HSLS Split s prijezirom osuđuje fizički nasrtaj na našeg vijećnika, koji je još jednom dokaz zagađenosti hrvatskog političkog prostora, nedostatka tolerancije, uvažavanja i prihvaćanja tuđih mišljenja i stavova. Štoviše, tužno je bilo gledati i pristranost predsjednika GV koji je svojom šutnjom očito podržavao svog stranačkog kolegu u njegovom činu.

Unatoč ovoj sramoti i dalje iskreno vjerujemo da Split zaista zaslužuje i može bolje od ovoga, a politika ne mora biti prljava, ako se njome bave čisti i odgovorni, moralni ljudi, govorio je pok. Gotovac.

Imajte to na umu kada budete sljedeći put izlazili na birališta.

Izvršni odbor HSLS Split

VEZANI ČLANCI:Podijelite