Rupa u Mečenčanima sve je šira: Neprestano se čuje kako dijelovi zemlje padaju u vodu. Teren će se snimati i dronovima

Ne smiruje se tlo na području Petrinje, Siska, Gline i okolnih sela. Nakon snažnog potresa na petrinjskom su se području počele pojavljivati rupe u zemlji, a jedna od njih se neprestano širi.


Nakon potresa u nekim selima u Banovini otvorile su se rupe u zemlji. Obilaze ih stručnjaci.


“Promjene su na gore. Jedna od rupa i dalje je aktivna, dodatno se povećala za 40 do 50 posto. Neprestano se čuje kako dijelovi zemlje padaju u vodu. Obišli su ovaj teren i geolozi koji kažu da će teren snimati i dronovima iz zraka i tek tada će znati točan broj rupa. Za sada ih ima najmanje tridesetak”, javlja novinarka Nove tv.

“Jedna od njih dugačka je petnaestak metara, dubina se za sada ne može izmjeriti jer je opasno ići i mjeriti. Hoće li još rasti, hoće li ih biti još – nitko ne može reći. Problem su podzemne vode jer njihovim porastom situacija bi se mogla pogoršati, a kišna razdoblja tek su pred nama u idućim mjesecima. Neki su i upravo zbog rupa u blizini kuća dobili crvenu naljepnicu. Za sada ih je nemoguće sanirati sve dok tlo ne miruje i stručnjaci upozoravaju da mogu biti izuzetno opasne”, izvjestila je.

Vlasnik posjeda, Nikola Borojević procijenio je da bi bilo potrebno više od tisuću kubika zemlje da bi se zatrpala rupa i to se jednostavno ne isplati. Policija je došla na očevid i ogradila rupu da netko ne bi stradao.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
3
Grrr
1
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime