Ovog vikenda je u splitskom restoranu Gusar, pod pokroviteljstvom Grada Splita i Predsjednice RH, održana prva donatorska #RotaractGala večera za mlade u organizaciji Rotaract kluba Split, mladih Rotarijanaca. Za koga su mladi prikupljali donacije, pitate se?

Za splitski KBC i Odjel maksilofacijalne kirurgije, točnije za vrijedan medicinski uređaj kojim se uklanjaju tumori kože te za opremanje tog Odjela.  Zašto baš taj uređaj? Upravo jer je rak kože najčešći zloćudni tumor kod ljudi od kojeg u Europi oboli godišnje više od 3,5 milijuna osoba! Naime, britansko istraživanje je pokazalo da su na čelu crne liste upravo Irska i Hrvatska s dvostruko češćim umiranjem muškaraca od melanoma, danas nego 1985.

Stoga su ovi mladi odlučili pokazati da sami mogu učiniti nešto dobro za svoju zajednicu i pritom se dobro zabaviti. Upravo to su i pokazali ovom večerom na kojoj se okupilo preko 170 uzvanika u bogatom gastronomskom i zabavnom programu, a pozdraviti su ih došli i gradonačelnik Opara te predstojnik Odjela, prim. Njegoslav Bušić. Poseban trenutak večeri je bio kad se na pozornici pojavio poseban gost večeri, popularni Jole i iznenadio sve okupljene!

„Želja nam je da ovakva večer postane tradicija u našem gradu među mladima te da iz godine u godinu ruši rekorde u službi humanosti“ – poručili su iz Rotaract kluba Split.

Za glazbeni program bila je zadužena Grupa „Iluzija“ i DJ Jerry Dollam, dok je voditelj večeri bio Josip Škiljo, jedan od onih komičnih momaka iz Studio smijeha. Za prekrasnu dekoraciju sale zaslužne su Cvjetne dekoracije „Lanterna“, a za sparivanje vina s jelovnikom novootvorena kuća vina „WineBox“ iz Splita.

– Veliku zahvalu dugujemo restoranu „Gusar“ koji je prepoznao našu inicijativu i izašao nam u susret. Također našem zlatnom sponzoru splitskoj Čistoći i Turističkoj zajednici Grada Splita, VipTravel.hr-u, Auto centru Tičinović, Cummins Adriatic-u, Adriatic b.b., Anoval Projekt d.o.o., Glanc d.d., Lupriv ljekarnama, Rotary klubu Split, Rotary klubu Solin, Starlight Luxury rooms, ustanovi PriskaMed, pekari Babić, Biberon Cakes, Bokeria, FlixBusu, HŽ putničkom prijevozu, Split discount card, tiskari Proprint, HNK Split, Salona Dental, splitskoj craft pivovari Mandrill Nano-Brewing CO., poliklinici Derma Kosor te restoranu Sfinga.  Hvala i našim prijateljima iz Rotaract klubova; Split Novi, Osijek, Velika Gorica, Slavonski Brod, Vinkovci, Rijeka, Zagreb Zrinjevac i Zagreb Sesvete, kao i svima vama ostalima bez kojih ovaj cilj ne bi bio ostvaren, zaključili su organizatori.