Splitski gradski vijećnik Tonći Blažević stric je pobjednika Dore Roka Blaževića. Tonći je sa suprugom uživo pratio Rokov nastup i njegovu pobjedu.

Jutro poslije je pun emocija dao izjavu za Dalmaciju Danas.

– Ne znam šta bi ti reka. Lipo je, a najviše nam je drago zbog njega. On je cili život u ovome i to je njegov poziv. Svi su vidjeli da je to jedno lipo i pristojno dite i prije svega umjetnik, započeo je Tonći.

Bio si u Opatiji. Kako si se osjećao?

– Ka stric sam ima zadatak da sve smirujem i da gasim vatru. Baš sam sa suprugom maloprije pričao da bi se prevarili da nismo otišli. Uza sve obveze, ozlijedio sam ruku, ali srećom, nije ozbiljno koliko se činilo na prvu.

Ono što mi je drago, vidio sam da među tim glazbenicima nema zavisti. Feštalo se u Žrnovnici, Stobreču, Primorskom Docu pa čak i na Islandu, gdje je trenutno njegova majka.

Nakon Tonća, porazgovarali smo s Mariom, ocem Roka Blaževića, koji također nije mogao skriti svoje emocije koje je sinoć doživio u Opatiji.

Jesu li sinoć sva očekivanja ispunjena i može li Roko podnijeti pritisak koji je sad na njegovim leđima?

– On je već teži dio posla obavio. Mislim da je teže pobijediti nego se nositi s time. Sada je sve otvoreno, ali ne treba ništa forsirati i biti žalostan ako ne pobijedi u Izraelu. Mislim da je Roko zagazio u novi dio svog životnog puta.

Lorena je bila druga, a poznato je da su veliki prijatelji. Ima li sad “iskrica” među njima?

– Naravno da nema. Sinoć su se izljubili i čestitali jedno drugome tako da je između njih situacija više nego odlična.

Je li se feštalo nakon pobjede?

– Slavili smo umjereno, ali kako treba, zaključio je Rokov otac.1 KOMENTAR

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime