Projektom koji je financirala TZ Rogoznica u tom mjestu Šibenik Meteo je jučer na lokaciji stare i statične instalirao novu okretnu kameru koja će omogućiti gledanje šire panorame mjesta ali i okolice od poluotoka Gradina do Marine Frapa te morskog ulaza u luku.

Kamera koju su postavili djelatnici firme MTI-SAT je opremljena optičkim zoomom koji će pružiti kvalitetno gledanje izbliza udaljenih točaka, a slika će se osim na stranicama Šibenik Meteo portala i TZ Rogoznica moći gledati u HD kvaliteti i na najpoznatijoj svjetskoj video platformi YouTube te na televizorima SMART tehnologije.

Osim dodatne turističke promidžbe mjesta okretna kamera će umnogome pomoći u praćenju vremenskih prilika na ovoj lokaciji i to osobito jakih olujnih sustava koji dolaze s mora.

Podsjetimo da je Rogoznica opremljena i najsuvremenijom automatskom meteorološkom postajom koja osim standardnih meteoroloških parametara mjeri sunčevo zračenje i UV index te automatskom sondom za mjerenje temperature mora.

Na obližnjoj Punti Planki koja se nalazi u neposrednoj blizini Rogoznice i koja je ujedno najistureniji dio naše obale prema Italiji u narednim danima u planu je postavljanje automatske bove za mjerenje temperature mora koja će u kombinaciji s već instaliranom automatskom meteorološkom postajom i panoramskim kamerama omogućiti praćenje stanja mora te približno odrediti njegovu valovitost.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime