Podijelite
 • 106
 •  
 •  
 •  
 •  
  106
  Shares

Dugoočekivana “garaža” na Sućidru danas je doživjela svoje svečano otvaranje. Tijekom proteklih godina puno je bilo upita vezanih od same izgradnje ovog nasušno potrebnog parkirališta za stanovnike Sućidra, pa do sustava naplate, do danas kad je odlučeno da je parking besplatan za sve.

Ova posljednja odluka zasmetala je još uvijek predsjedavajućeg kotara Sućidar, Damira Ćosića Rodu, i mnoge stanovnike Sućidra. Roda je medijima kazao kako od gradske vlasti kao predsjednik kotara nije pozvan na svečano otvaranje, ali se odlučio sam doći jer se smatra jednim od najzaslužnijih za realizaciju ovog projekta. Na proslavu je doveo i harmonikaša, stigao nekoliko minuta prije službenog otvorenja sa svojim suradnicima s kojima je napravio svoje otvorenje. Nakon svoje proslave obratio se novinarima.

– Meni je žao što me nisu pozvali. Službeno sam još uvijek predsjednik kotarskog vijeća Sućidar do primopredaje. Mislim da je red bio da me zovu, ali eto sami smo došli. – rekao je Roda u uvodu.

Smatra da iza njegova nepozivanja stoji politička igra gradske vlasti.

-To bi trebali njih pitati, ali mislim da je s obzirom na izbore ovo čisti politički potez. Garaža je gotova prije dva mjeseca i danas se otvara Svjetsko prvenstvo. Sućidrani su nezadovoljni i vjerojatno bi došli da je bio neki drugi trenutak. Evo mi smo došli i smatram da ovaj potez Grada nije baš pametan. Pozdravljam sve i zahvaljujem im se na strpljenju jer su stvarno bili strpljivi. – kazao je Roda.

Obrazložio je i što ga smeta oko novog parkinga.

– Imamo tu dosta prepirki s vlasti. Postojalo je nekoliko modela korištenja parkinga. Prema prvom dogovoru ovaj donji kat je trebao ući u sustav naplate s označenim parking mjestima. Tu je 160 ljudi koji su se zapisali preko svojih predstavnika stanara, a među njima je i 40-ak invalida Domovinskog rata i obitelji poginulih branitelja koji imaju 50 posto nižu cijenu po pravilniku. To je sve bilo dogovoreno i odjednom se nešto dogodilo da su pojedini mediji objavili neku priču da će se stavljati aparati i naplaćivati parking od 7 do 19 uz garažu te bi u tom slučaju Sućidrani izgubili svoj parking i tu bi se parkirali stanovnici susjednih kotareva. Mi smo ovaj parking dugo čekali i nije pošteno da ga koristi netko drugi. Mišljenja sam i da aparati za naplatu parkinga u kotarevima nadolazi u obzir. Ovo što će danas gradska vlast napraviti je to da će pustiti besplatan parking u cilju izborne kampanje. Pazite 48 tisuća kuna mjesečno je bilo predviđeno za Split parking, gdje sam bio u NO i danas saznao da sam razriješen, a ta sredstva su trebala ići za daljnji razvoj garaža i parkinga. Međutim sad je eto to odjednom javni parking na Sućidru gdje smo mi već godinama izludili čekajući i onda nam danas pod navodnike predstavljaju ovo otvaranje kao svečani trenutak. – zaključio je Roda.Podijelite
 • 106
 •  
 •  
 •  
 •  
  106
  Shares

Komentiraj

Napišite komentar

* Obvezno potvrditi GDPR

*

Slažem se

Upišite svoje ime