Ribarska inspekcija s Hrvatskom vojskom zaplijenila četiri kamiona nedozvoljenih ribarskih alata

Na području Ražanca i Starigrada je iz mora izvađeno nekoliko stotina vrši za škampe i drugu ribu, te više stotina metara mreža


U Podvelebitskom kanalu je ribarska inspekcija uz pomoć Hrvatske vojske u srijedu i četvrtak, 7. i 8. studenog, napravila veliku zajedničku akciju uklanjanja nedozvoljenih ribolovnih alata iz mora.


– Na području Ražanca i Starigrada je iz mora izvađeno nekoliko stotina vrši za škampe i drugu ribu, te više stotina metara mreža – doznaje Morski.hr od izvora iz Hrvatske vojske koja je aktivno sudjelovala u akciji, ali i njenoj prethodnoj pripremi.

– Kolika je to količina, najbolje govori podatak da je sve to jedva stalo u 4 velika vojna kamiona. Samo u Ražancu su za kratko vrijeme nakrcali pun kamion mreža i vrša. Akcija je nastavljena sljedeći dan na nekoliko lokacija u okolici, a razultat je bio: dodatna 3 kamiona puna zaplijenjenih protuzakonitih ribolovnih alata – kazuje.

Neslužbeno, Morski.hr doznaje i da je akcija provedena na temelju pomnih praćenja od strane nadležnih tijela ali i kvalitetnih dojava nekolicine pripadnika Hrvatske vojske, te da se radi o planiranoj akciji Uprave za ribarstvo. Od zadarske policije doznajemo da nije sudjelovala u akciji.

– U Ražancu su jučer upala dva kombija i dva terenca, plus ovi vojni kamioni – potvrdio je i Damir Jerkov, aktivni pripadnik Hrvatske vojske i autor Facebook grupe “Zaustavimo devastaciju Jadrana”, koja se godinama bori protiv krivolova.

Podsjetimo, Ministarstvo poljoprivrede je putem ribarskog EU fonda sufinanciralo i nabavilo najmoderniju opremu za nadzor i kontrolu ribarenja i teritorijalnog mora. Riječ je o investiciji od 72 milijuna kuna koja uz besposadni zrakoplovni sustav (6 dronova) obuhvaća  i dva brza plovila, nove motore za starija plovila ribarske inspekcije, 24 službena vozila, ali i stereskopske kamere za mjerenje veličine tuna, elektorničke očevidnike za plovila te računalnu opremu. 

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime