REKONSTRUKCIJA ZGRADE PALACINA: Privremeno zatvoren Muzej Cetinske krajine

Zbog rekonstrukcije zgrade Palacina, započelo je izmiještanje muzejskih eksponata

Zbog skorog početka rekonstrukcije zgrade Palacina i uređenja okoliša, prije dva dana počelo je izmiještanje eksponata iz Muzeja Cetinske krajine u prostor Alkarskih dvora.


– Mi smo u zgradi Palacina od 1956. godine. Zgrada je u jako lošem stanju i prijeko je potrebno renoviranje. Na svu sreću te aktivnosti predviđene su projektom ‘Sinj u sridu’. U idućih desetak dana premjestit ćemo sve naše eksponate u prostor Sjeverne kule u kompleksa Alkarskih dvora’ – kazala je ravnateljica Muzeja Cetinske krajine Darija Domazet, piše Ferata.

Prema predviđenoj dinamici, radovi na renoviranju zgrade trebali bi potrajati nešto više od godinu dana. Do tada će eksponati Muzeja Cetinske krajine biti daleko od očiju onih koji ih žele razgledati.

– U novom prostoru mi imamo samo skladišni dio. Eksponate ne možemo izložiti, tako da će Muzej za posjetitelje biti zatvoren. Što se tiče ostalih informacija vezanih za Muzej, naši djelatnici će biti na dispoziciji svim zainteresiranima, sa svim potrebnim informacijama. Vjerujem kako ćemo nakon rekonstrukcije Palacine dobiti jedan uistinu vrlo kvalitetan izložbeni prostor, u koji ćemo postaviti novi postav Muzeja – , kazala je Darija Domazet.

Ravnateljica Muzeja Cetinske krajine zahvalila se Gradu Sinju i gradskim službama, VAD-u i mnogim pojedincima koji su pomogli i još uvijek pomažu u svim aktivnostima privremenog preseljenja eksponata Muzeja u prostor Alkarskih dvora.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0