Reakcije Splićana na ‘dernek’ u KB Dubrava: “Neka se malo opuste. Pod velikim su stresom”

"Neki ventil moraju imati"


Niz je reakcija na videozapis zabave medicinskih sestara i drugih djelatnika u Kliničkoj bolnici Dubrava, koja je procurila u javnost. Zabavu uz živu glazbu i alkohol, bez pridržavanja epidemioloških mjera osudila je Komora medicinskih sestara te traže očitovanje od bolnice. Kako doznajemo slavio se oproštaj sestre koja je odlazila na rad u Njemačku, piše Dnevnik.hr.


“Ne znam kako se harmonika mogla naći unutra, to je jedan propust ulaza u zgradu, drugo pitanje jesu bili djelatnici na poslu ili van radnog vremena. Čitav niz pitanja ima vjerujte mi, bit će svi rasvijetljeni u detalje jedan po jedan. Ja sam siguran da nitko na svijetu ne bi odobrio da se zabava odvija u zdravstvenoj ustanovi pa tako sigurno nitko nije odobrio da se u KB Dubravi organizira zabava”, rekao je Silvio Bašić, predsjednik Upravnog vijeća KB-a Dubrava.

Snježana Krpeta, medicinska sestra koja je vodila sestrinstvo u stacionaru u Areni kaže kako ravnatelj ne mora nužno znati za sve što se događa u ustanovi, ali da su glavna sestra i šef ustrojbene jedinice definitivno trebali znati što se događa.

Iz Komore također navode kako će poduzeti mjere pred etičkim povjerenstvom zbog narušavanja ugleda sestrinstva koje je na prvoj liniji borbe protiv epidemije. U samoj bolnici u Dubravi detalji događaja još se istražuju.

“Pa sankcije, mi nismo za rezanje glava što bi se reklo jer medicinske sestre nisu napravile nijedan stručni propust u liječenju bolesnika da bi trebale snositi neke velike sankcije. Sankcije mogu ići od opomena pa u krajnjem slučaju i do većih sankcija”, objasnio je Mario Gazić, predsjednik Komore medicinskih sestara i tehničara.

Ministar zdravstva Vili Beroš je tek putem Twittera zabavu u vrijeme epidemije nazvao neprimjerenom dok su građani pak manje strogi prema sestrama.“Pa neka su se malo opustile u ovom momentu kad su svi prenapregnuti neka su malo dali oduška”, kaže Ljubo iz Splita za Dnevnik.

“Ne mogu ja te ljude osuđivati. Pretpostavljam da su te žene isto pod velikim stresom”, dodala je Marija iz Splita.“Neki ventil moraju imati”, “Pretrpjele su svašta i doista im je bilo teško pa ih donekle mogu razumjeti”, još su neke od reakcija.

Uz kršenje pravila bolnice i struke, propituje se i kršenje epidemioloških mjera koje jednako vrijedi za sve građane. No, na poteze policije još se čeka, prvo se treba očitovati bolnica.

Moja reakcija na članak je...
Vau
6
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime