Raspudić: Pogledajte što je ostalo od kuće izgrađene pod stručnim okom Ive Žinića

"Od kuće koju je država izgradila pod budnim stručnim okom Ive Žinića ostalo je ovo..." - kaže Rspudić


Saborski zastupnik Nino Raspudić putem svog Facebook profila obratio se sisačko-moslavačkom županu Ivi Žiniću. Pita se kome vjerovati, Žiniću ili vlastitim očima.


Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

“TKO JE OVDJE LUD? (ILI – VJERUJEM LI VIŠE HDZ-OVOM ŽUPANU ILI VLASTITIM OČIMA)

Danas, 5.1.2021. župan sisačko-moslavački Ivo Žinić, pritisnut od novinara da se očituje oko sve brojnijih optužbi za malverzacije u poslijeratnoj obnovi koju je razotkrio potres, izjavio je “Nove kuće nisu srušene, svoju su funkciju odradile i nisu srušene. Među njima ima crvenih naljepnica, ali u njima nitko nije stradao.”

U isto vrijeme sam fotografirao ovu “nesrušenu kuću” hrvatskog branitelja Zdravka Mutavdžije iz herojskog sela Pecki, izgrađenu u državnom projektu poslijeratne obnove. Glavni inženjer obnove u županiji bio je stanoviti Ivo Žinić.

Zdravko mi kaže kako mu je već prvi potres odvojio gornji kat kuće, a drugi ju je tako porušio da nije preostalo drugo nego da je bager jučer dokrajči i kamioni odvezu šutu.Od kuće koju je država izgradila pod budnim stručnim okom Ive Žinića ostalo je ovo.

Po kojim je seizmičkim standardima građena? Koliko je željeza i betona ugrađeno u nju? Tko je vodio nadzor i stavio potpise na projekt i uporabnu dozvolu? Je li gđa Mutavdžija čudom izbjegla smrt kako bi se potkrijepila Žinićeva teza kako “u njima nitko nije stradao”.

Uzevši sve to u obzir, ne čudi što se nitko od državnih dužnosnika nije usudio pomoliti nos u selo Pecki.

Obitelj Mutavdžija spava u staroj kamp-prikolici koju im je preko jedva prohodnih cesta dovezla rodbina iz Crikvenice. Sretni su što su izvukli živu glavu i ne gube nadu. Rastajemo se od njih s osjećajem gorčine, ali i obvezom da ovaj očiti kriminal istjeramo na čistac.

Vidimo se u Saboru!”

Moja reakcija na članak je...
Vau
1
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
2
Grrr
4
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime