Danas je u prostorijama Društva arhitekata Split (DAS) održana konferencija za novinare povodom raspisivanja projektnog natječaja za izradu stručnih rješenja za područje Žnjanskog platoa, te za kontaktne zone Trstenička uvala i Duilovo na kojoj su sudjelovali članovi Ocjenjivačkog suda za provedbu natječaja, gradonačelnik Andro Krstulović Opara, predsjednik DAS-a Dragan Žuvela i predsjednik Ocjenjivačkog suda Vjekoslav Ivanišević.

Na konferenciji su se osvrnuli na ankete koje su provedene među građanima Splita, koji su se izjasnili kako na ovim lokacijama žele vidjeti nove sadržaje, ali i kafiće i parkirališta.

– Kao član žirija ne smijem sugerirati natjecateljima ništa, osim što ih pozivam da uzmu u obzir ovu anketu. – rekao je Krstulović Opara.

Projekt je, kako smo već pisali, podijeljen u dva dijela – privremeno rješenje i trajno. Početkom iduće godine bi trebala biti izdana koncesijska odobrenja za sljedeću sezonu, dok se plan za trajnije rješenje očekuje do kraja 2019. godine.

Natječaj za konačno rješenje počinje danas, a traje do 29. siječnja, nakon čega će članovi Ocjenjivačkog suda 15 dana vijećati i odlučiti o najbojem rješenju za područje Žnjanskog platoa, te za kontaktne zone Trstenička uvala i Duilovo.

– Vjerujem da će do 2019. obrisi i prva primjena rješenja koji izlaze iz ovog DPU-a biti na snazi i da ćemo tada opet biti ovdje i raspravljat o nekom drugom projektu, a to je nastavak uređenja Rive. – najavio je Opara te obećao kako će javnost na vrijeme biti obaviještena.