Tlijanski civilni stožer maloprije je objavio najnovije podatke o oboljelima i preminulima od koronavirusa. U posljednja 24 sata umrlo je 269 ljudi, što je pad u odnosu na jučer kad ih je bilo 285. Danas imaju 1965 novih slučajeva, što je porast u odnosu na četvrtak kad su imali 1872 nova slučaja, piše Telegram.

U Italiji je dosad zaraženo 207.428 ljudi, a do sada ih je preminulo 28.236. Po broju umrlih, Italija je na drugom mjestu iza Sjedinjenih Američkih Država.

Dosad su u Italiji 78.294 osobe izliječene i otpuštene iz bolnice, a trenutno ih je bolesno 101.550.

Talijanski premijer Giuseppe Conte u petak je najavio mogućnost dodatnog ublažavanja mjera karantene.

– Siguran sam da poštivanjem pravila možemo značajno usporiti širenje zaraza na nekim područjima – napisao je Conte na svom Facebook profilu. Ako će to djelovati, frizerski i kozmetički saloni mogu se otvoriti ranije nego što je planirano u početku, rekao je talijanski premijer.

Italija u ponedjeljak kreće s ublažavanjem strogih mjera uvedenih prije dva mjeseca. Oko 60 milijuna ljudi moći će izaći u šetnje ili se baviti sportom. Tvrtke i industrija također postupno ponovno pokreću proizvodnju. U ponedjeljak se na posao vraća 4 milijuna ljudi, rekao je Conte. Dućani i muzeji će se otvoriti tek 18. svibnja, a od tada će restorani i kafići moći dostavljati.

Oni, kao i frizerski saloni, trebaju ostati zatvoreni do lipnja, što je izazvalo nezadovoljstvo milijuna Talijana zaposlenih u tom sektoru. Škole i vrtići zatvoreni su do rujna, što otežava situaciju milijunima roditelja. U Italiji je potvrđeno 205 tisuća slučajeva zaraze, s gotovo 28 tisuća mrtvih. Stručnjaci vjeruju kako je taj broj zapravo puno veći, piše Telegram.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime