Ragbi reprezentacija danas otvara Europsko prvenstvo R-7

Dok njihove muške kolege budu nastupali u Bukureštu, hrvatska ženska ragbi 7 reprezentacija pripremat će se u Supetru na otoku Braču u vremenu od 16-22. lipnja

Nakon turnira u Ostravi prije dva tjedna hrvatska muška ragbi 7 reprezentacija ovog vikenda putuje u Bukurešt na završni turnir Prvenstva Europe. Hrvatska nastupa u drugoj europskoj jakosnoj skupini u društvu sljedećih 11 zemalja: Cipar, Češka, Danska, Izrael, Latvija, Litva, Luksemburg, Moldavija, Rumunjska, Ukrajina i Švedska. Naša reprezentacija, sada pojačana nekolicinom igrača oporavljenih od ozljeda prvog dana natjecanja u Bukureštu nastupit će u skupini A, s reprezentacijama Cipra, Češke i Švedske, u skupini B nastupit će Danska, Izrael, Latvija i Rumunjska, a u skupini C Luksemburg, Litva, Moldavija i Ukrajina. Hrvatska reprezentacija natjecanje će otvoriti u subotu u 10:22 h protiv Cipra, nakon čega slijedi Švedska u 12:45 te Češka u 15:52, a nakon grupne faze, drugog dana, nedjelja, donosi razigravanja za pozicije te finalne susrete, uz live stream svih utakmica na www.rugbyeurope.tv.


Nakon velike borbe s ozljedama i otkazima te osvojenog 7. mjesta u Ostravi cilj u Bukureštu je ostvariti ponovno plasman među 8 najboljih reprezentacija na turniru te ostati u ovoj istoj jakosnoj skupini Prvenstva Europe.

Naša reprezentacija u Bukureštu će igrati u sljedećem sastavu: Antonio Ivanković, Nik Jurišić (C), Fran Peršić, Ivan Šuta, Jan Vlašić (MLADOST), Luka Lerotić, Vinko Rudić, Marin Vlajčević (NADA), Antonio Stojanovski (NOVI ZAGREB), Nikola Pavlović, Marko Grčić (SINJ) i Srđan Majkić (WALES).

Dok njihove muške kolege budu nastupali u Bukureštu, hrvatska ženska ragbi 7 reprezentacija pripremat će se u Supetru na otoku Braču u vremenu od 16-22. lipnja. Odmah potom 23. lipnja izabranice prof. Nikole Denića putuju u Slovačku, gdje se u Košicama održava turnir Europskog prvenstva za žene. U Košicama Hrvatska će se natjecati prvog dana u skupini A u društvu s Bugarskom, Litvom i Norveškom, u skupini B igrat će Austrija, BiH, Danska i Gruzija, a u skupini C nastupit će djevojke iz Andore, Luksemburga, Slovačke i Slovenije. Sljedećeg dana djevojke će kao i mladići u Bukureštu razigravati za konačan plasman u cijeloj skupini.

Poziv za pripreme na Braču upućen je sljedećim kandidatkinjama za nastup na EP: Vedrana Alajbeg, Sara Bebić, Anabela Bonačić Vicić, Sara Buratović, Antea Dedić, Maja Gajica, Dubravka Kovač, Lucrezia Odrljin, Frančeska Pleština, Tihana Žaja (RK Nada), Erna Hamzagić, Paula Kralj, Valerija Kršak, Mateja Spajić, Micole Žic (ŽARK Mladost), Margarita Mratović, Viktorija Žugaj (RK Zagreb) te Mirna Petričević (RK Sinj). Od pozvanih djevojaka dvanaest najboljih i najspremnijih će predstavljati Hrvatsku na EP u Košicama.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0