Puštena u promet cesta od Širine do Bilankuše u Solinu

Riječ je o vrlo složenom zahvatu koji je povezao četiri zasebna projekta u jedan: - rekonstrukciju kolničke konstrukcije županijsk ceste Širina – Bilankuša

Danas je službeno puštena u promet rekonstruirana Ulica Stjepana Radića u Solinu, tj. dionica županijske ceste Solin-Klis, od Širine do Bilankuše.


Riječ je o vrlo složenom zahvatu koji je povezao četiri zasebna projekta u jedan: – rekonstrukciju kolničke konstrukcije županijsk ceste Širina – Bilankuša (Ulica Stjepana Radića);

– izgradnju sustava oborinske odvodnje ceste i grada Solina;
– izgradnju plinovoda distribucijskog sustava Splitsko-dalmatinske županije
– arheološka istraživanja Salone.

Vrijednost radova rekonstrukcije ceste s oborinskom kanalizacijom i arheološkim istraživanjima je oko 6,5 milijuna kuna, a kada se pridoda vrijednost ugrađenog plinovoda od 2,7 milijuna kuna, ukupna vrijednost radova je oko 9,2 milijuna kuna. Na pripremi i realizaciji ovog projekta surađivali su i koordinirali svoje aktivnosti tri investitora: Županijska uprava za ceste Splitsko-dalmatinske županije, Grad Solin i EVN Croatia Plin d.o.o.

Usklađenje navedenih projekata i izvođenje radova na predmetnoj dionici koordinirano i zajednički, ostvarilo je cilj izbjegavanja ponavljanja sličnih radova, prometnog kolapsa i nepotrebnih troškova. Ostvarenjem ovog projekta započela je rekonstrukcija županijske ceste Solin-Klis.

Riječ je najprometnijoj županijskoj cesti, koja prolazi kroz gusto naseljeno područje, koju je potrebno u cijelosti rekonstruirati. U tijelu je priprema projektne dokumentacije, a sljedeća faza rekonstrukcije je sanacija tunela koja se očekuje sljedeće godine. Radovi su završeni u planiranom roku u trajanju od četiri mjeseca. Svim građanima i sudionicima u prometu zahvaljujemo na pokazanom strpljenju i razumijevanju tijekom izvođenja radova.


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0