Čelnica stranke Pametno i splitska gradska vijećnica Marijana Puljak u srijedu navečer komentirala je ishod jučerašnje sjednice splitskog Gradskog vijeća, ali i političku situaciju u zemlji.

“Sjeti se Tacoma Narrows Bridgea.

Samo je 12 sati trajala jučerašnja sjednica gradskog vijeća Splita. Rezultat: HDZ stranački kadar nije izabran u Centar za kulturu, paušal malim iznajmljivačima nije podignut, nisu prihvatili točku dnevnog reda, ali za Marjan ide tematska sjednica. To su dobre vijesti, isplatilo se boriti jučer.

S druge strane, HNK ima novog intendanta, koji je po guštu vertikali i Kerum-HDZ koaliciji. Valjda je ravnatelj opere sad konačno dogovoren.

Umori se čovjek objašnjavajući nekoliko sati da stranačka iskaznica ne može biti jedini kriterij pri izboru ljudi. Ne smije biti diskriminacijski kriterij, ne možete čovjeka radi pripadnosti nekoj stranci izbacivati iz natjecanja, ali nikako ne smije biti jedini uvjet, da nikakvih referenci, iskustva ni programskih ideja nema, već je samo član stranke. Ne možete jednog kandidata odbaciti jer vam je malo 22 stranice financijskog plana, a drugog, koji tog plana uopće nema, prihvatiti. He, vidi mene blesave, ne možete 🙂 . Ne možete u nekoj normalnoj državi gdje se takvi potezi vrlo brzo kažnjavaju, ili od pravosuđa ili od strane javnosti. Kod nas može, sve može.

Kod nas cijeli državni vrh laže, dokazuje im se da lažu raznim dokumentima, a oni onda izmišljaju sporedne afere da skrenu pažnju. Nije da toga nema i u drugim državama, ali tamo takve barem kad tad snađe kazna. Ovdje, ljudi moji, ponavljam, jedina nam je šansa da ih sve zamijenimo. Malo po malo izbacujemo jednog po jednog, grupu po grupu, s njihovih pozicija i mijenjamo ih s ljudima kojima se ovakva ponašanja gade i žele uvesti reda.

Svi pričamo o tom svetom gralu, normalnoj, uređenoj državi zdravog razuma, ali jesmo li spremni za nju se boriti ili čekamo da nam je netko servira, da je stvori čarobnim štapićem? Nitko nam je neće servirati do nas samih.

Mi smo počeli. Pušemo i dimimo se. Nekima možda izgledamo kao prelagani vjetar i sporo nam to ide, ali sjetite se priče o Tacoma Narrows mostu u SAD 40-tih godina kojeg je srušio lagani povjetarac. Srušit će se i ovaj naš korumpirani sustav, kad tad. Što nas više puše i prije će. Join the party!” – poručila je Puljak.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime