Godina Europske prijestolnice kulture (EPK) u Rijeci otvorena je u subotu spektakularnom izvedbom “Opere industriale” u riječkoj luci, središnjim dijelom cjelodnevnog programa otvorenja, pred gledateljstvom na gatovima i rivama koje je i sudjelovalo u izvedbi.

Predsjednica stranke Pametno Marijana Puljak u nedjelju navečer je komentirala jučer viđeno.

“Pogledala sam sad Operu Industriale i baš mi je nekako sjeo taj cijeli spektakl kojim se Rijeka predstavila kao Europska prijestolnica kulture 2020.

Čestitam svima na organizaciji, bilo mi je zanimljivo i neobično, glasno i emotivno. Dobar uvod u nadam se zanimljivu godinu raznih događanja.

Split je također bio u utrci za EPK 2020. Prijava se pripremala u doba prošlog SDP-ovog gradonačelnika i HNS-ovog voditelja projekta. Posao je bio jako loše odrađen.

Sjećam se borbi na gradskom vijeću, čak pokušaja da pomognemo i spasimo stvari u zadnji čas, prve verzije kulturne strategije koja je imala više od 1000 stranica,… Kulturnu strategiju smo tada prihvatili u gradskom vijeću privremeno, samo kao dokument koji ide uz prijavu za EPK natječaj, uz obavezu da se ona potpuno iznova izradi, što je naravno ignorirano i nikad nije napravljeno. Šteta za Split, još jedna propuštena prilika zbog loše i nezainteresirane politike”, poručila je Puljak.
2 KOMENTARI

  1. Izgleda da Puljak misli da je Rijeka puna kulturnih spomenika i znamenitosti, a Split ih ima “malo” ili ništa. Rijeka je bila jedna velika moderna IZLOŽBA. I to je to. Ajde Bog.

Comments are closed.