Nakon što se predsjednik Zoran Milanović danas obrušio na Žarka Puhovskog, Index je nazvao prozvanog političkog analitičara i zamolio za komentar.

Podsjetimo, predsjednik Republike Hrvatske danas je podulji status posvetio političkom analitičaru Žarku Puhovskom.

Milanović o Puhovskom: Propali političar i očajan analitičar

“Jučer se oglasio i gospodin Žarko Puhovski, umirovljeni mudroslov, propali političar i, ovo je povod zapisu, ‘analitičar RTL-a’. Poštovani vlasnici RTL-a, poštovani urednici, osim što je g. Puhovski očajan analitičar, koji je zadnjih godina ama baš sve pogrešno prorekao, on je i jedna od najnečasnijih pojava na hrvatskoj javnoj sceni. O politici i moralu govori čovjek koji je 1972. godine bio svjedok optužbe na montiranom procesu zagrebačkim sveučilištarcima (I.Z.Čičku, D. Budiši i inima). Puhovski je aktivno doprinio tome da se skupina bezazlenih mladića i djevojaka utamniči na nekoliko godina i da nakon toga dva desetljeća žive kao građani drugog reda”, napisao je Milanović na Facebooku.

“Puhovski se na sudu (sve se to zapisuje, Puhovski) držao kao pravi ‘druker’, ništarija, upravo kako je to od njega i očekivao i dr. Vladimir Bakarić-Svileni, s kojim me Puhovski besramno uspoređuje. Ostat ću na ovome. Ima još. Poštovani RTL-ovci, polazim od pretpostavke da vam ove činjenice nisu bile poznate, bez obzira na to što ih svatko tko se imalo zanima za politiku i povijest zna. Učinite nešto, molim vas”, napisao je predsjednik

Nakon ove objave Index je nazvao Puhovskog i zamolili za komentar predsjednikovog ispada.Puhovski o Milanoviću: Njega je zahvatila takva panika da rasprava nije moguća

“Jedino što mogu reći da na toj razini panike kakva je njega zahvatila. Jer kad bi rasprava bila moguća, morala bi početi od toga da u krivičnom zakoniku SFRJ nije bilo svjedoka optužbe. No, to bi bilo promašeno i nekorektno, kao otprilike da se Hrgović tuče s malim djetetom”, rekao nam je Puhovski.

Na konstataciju da je Puhovski tek posljednji u nizu javnih osoba na koje se obrušio predsjednik države, analitičar je tek kratko konstatirao: “Da, predsjednik je postao jedna vrsta pčelice Maje, ide s cvijeta na cvijet.”


Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime