Hajduk u 11. Kolu HT Prve lige na Poljudu dočekuje Varaždin.  Iako su gosti na začelju tablice, poraz koji su nanijeli Dinamu sugerira da se radi o momčadi koju ne treba podcijeniti, a Bijeli nakon remija s Istrom trebaju tri boda da se učvrste na čelu ljestvice. Glavni je sudac susreta Marin Vidulin, a treneri Burić i Perković na teren su izveli sljedeće sastave:

Hajduk: Posavec, Juranović, Ismajli, Simić, Čolina, Nejašmić, Bradarić, Hamza, Jradi, Caktaš, Jairo.

Varaždin: Nevistić, Prce, Adžić, Težak, Senić, Štefulj, Lisakovich, Tkalčić, Glavina, Guera, Mehdikhani.

Prvi prodor u protivnički šesnaesterac imao je Jairo, ali pomoćni je sudac označio zaleđe. U 7. se minuti Jradi među dvojicom izborio za udarac s ruba kaznenog prostora, ali bio je to lak plijen za Nevistića. Minutu kasnije Jradi je u duelu sa Štefuljem izborio korner iz kojega se izrodila prva velika prilika jer Varaždin nije raščistio loptu koja je pala u peterac, no Caktaš je izbliza nije uspio dobro zahvatiti. U 13. su minuti Posavec i Juranović očistili dobar ubačaj pred domaći gol.

Jairo je u 16. minuti još jednom proletio po desnoj strani, a nešto između ubačaja i udarca dobrano je rastegnulo Nevistića koji je morao intervenirati na prvoj vratnici. Čolinin je prodor s lijeve strane također završio kao korner. Lopta je prebačena na Bradarića s desne strane, a on ju je podigao za Jaira čiji je udarac iz skoka Nevistić ukrotio bez većih poteškoća. Na drugoj su strani gosti nakratko bljesnuli Senićevim udarcem s 25 metara, ali prošao je pored Posavčeva gola.

U 22. minuti Hajduk je zasluženo poveo, lopta je još jednom prošla po desnoj strani i u gužvi je Juranovićev ubačaj došao do vrijednog Jaira koji ga je pospremio u mrežu za 1:0. Dvije minute kasnije Jairo je pokušao asistirati Caktašu, no lopta je bila prebrza. U 33. minuti još jedan zicer za Hajduk, Jairo je završio jedan na jedan s Nevistićem, no gostujući se golman pravovremeno bacio na loptu i spriječio gol. U 41. minuti Nejašmić sjajno podvaljuje loptu za Caktaša, no i ovaj se put Nevistić dobro postavlja i spašava svoja vrata. Četiri minute kasnije Nejašmić je sjajno opalio po sredini gola, a Nevistić je refleksno izbio loptu u korner. Do kraja većih akcija nije bilo pa je dinamično poluvrijeme završilo vodstvom Hajduka od 1:0, no s obzirom na viđeno, moglo je biti i mnogo više.

 

 Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime