Nevrijeme koje je posljednja 24 sata pogodilo velik dio Dalmacije polako odmiče na jugoistok, a polje vedrine već je zahvatilo sjeverni Jadran i dio sjeverne Dalmacije. Upravo je Dalmacija zadnja 24 sata bila najkišovitiji dio zemlje, što nije uobičajena situacija ljeti, osobito ne u središnjem mjesecu klimatološkog ljeta. Primjerice, u okolici Vrlike palo je 50 litara kiše po kvadratnom metru, a slijede Mala Paklenica 41, Velika Paklenica i Hrvace 35, Velika Duvjakuša Dinara 33, Zadvarje i Vid 31 itd.

Posvuda je osjetno zahladilo. U mnogim dijelovima Dalmacije srijeda je prvi dan u kojem neće biti vrućina i to nakon više od mjesec dana. Primjerice, u 14 sati u dijelovima Zagore je ispod 20°C, a uz obalu je ispod 25°C.

Na Dinari je u ranim popodnevnim satima izmjereno svega 6,6°C!

Od jutra na sjevernom Jadranu puše bura, a ona će se danju proširiti na cijelu obalu. Bura će u Dalmaciji navečer ojačati pa su ponegdje mogući udari preko olujnih 80 km/h. Slabljenje i prestanak bure očekuje se u četvrtak ujutro.

HAK javlja da su zbog olujnog vjetra samo za osobna vozila otvorene:

autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica (obilazak za ostala vozila je starom cestom DC3 kroz Gorski kotar);
DC54 Maslenica-Zaton Obrovački.Na Krčkom mostu, autocesti A7 na dionici Draga-Šmrika, LC Križišće-Kraljevica i Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Novog Vinodolskog promet je zabranjen za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I.skupina), a između Novog Vinodolskog i Svete Marije Magdalene zabrana je još za dostavna i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II.skupina).

Zbog jakog vjetra na autocesti A1 između vijadukta Božići i južnog dijela tunela Sveti Rok vozi se uz ograničenje brzine 40 km/h.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime