PRVE REAKCIJE NAKON POBJEDE Rukometašice napravile show: “Ljube vas kraljice šoka”

"Ovo je momčadski duh, ovako osvajate medalje i pobjeđujete u utakmicama sa samo četiri profesionalne igračice"


Hrvatske rukometašice su osvojile broncu na Europskom prvenstvu u Danskoj. Hrvatice su bile bolje od domaćina rezultatom 25:19.


Hrvatskoj je ovo najbolji plasman na EP-ima u povijesti, a trećim mjestom izboreno je Svjetsko prvenstvo u Španjolskoj sljedeće godine.

Prve reakcije donosi Index.

Reakcije nakon utakmice s Danskom:

Ćamila Mičijević, hrvatska reprezentativka: – Ne znam što da kažem. Vjerojatno sanjamo. Sve možete, ali ne možete nas dobiti prije nego ste odigrali s nama. Pozdravljamo sve Dance koji su svojoj reprezentaciji dali 100 posto šanse. Ljube vas kraljice šoka!

Ana Debelić, hrvatska reprezentativka: – Ja sam curama rekla da im se zahvaljujem što su mi dodavale loptu i što su mi omogućile da postanem najbolji pivot na Europskom prvenstvu. Hvala što ste nas podržavali tijekom cijelog EP-a!

Nenad Šoštarić, hrvatski izbornik: – Što da vam kažem nego da sam ponosan. Tea je odradila svoj dio posla, obrana je igrala odlično. Imali smo veliku motivaciju jer je njihov bivši izbornik jučer kazao da smo mi nešto nisko u rukometu. Njegova ekspertiza je loša. Dva puta se nije plasirao na Olimpijske igre i bio je dva puta četvrti na EP-u.

– Ovo je ispisivanje povijesti, ovo će ostati upisano u anale hrvatskog sporta. Taktički smo odigrali odličnu utakmicu. Mogli smo se žaliti jer Pijević nije spavala zbog bolesti dvije noći, ali smo se okrenuli sebi. Ne žalimo se ni sada, ovo je noć za slavlje i da Hrvatska slavi svoje heroine.

– Rukomet je najtrofejniji i najmnogoljudniji hrvatski sport. Do sada smo rukomet pratili od siječnja do siječnja kada je igrala muška reprezentacija, a nadam se da će sada pratiti i u prosincu kada mi igramo.

Katarina Ježić, kapetanica Hrvatske: – Već smo ispisale povijest igrajući polufinale. Osvajanje medalje je bilo naša želja, naš san. Ovo je momčadski duh, ovako osvajate medalje i pobjeđujete u utakmicama sa samo četiri profesionalne igračice.

– Jako nam znači podrška iz Hrvatske. Nadamo se da će se još mladih igračica pridružiti reprezentaciji i ne mogu ništa više reći osim da sam ponosna.

– Prije utakmice smo vjerovale da možemo i pokazale smo da možemo. Hvala svima što ste nas podržavali od početka! Sutra se vraćamo, budite uz nas i napravite nam doček!

Maida Arslanagić, bivša rukometašica: – Iznenadili smo sve i napravili jedan sjajan rezultat. Ovo je odličan rezultat za ženski sport u Hrvatskoj, a ne samo za ženski rukomet.

– Imali smo i dobro suđenje što nije karakteristično za utakmicu protiv domaćina. Zaista su sutkinje bile dobre. Mogu suci uzeti ili dati jednu loptu koje se na kraju mogu pokazati jako važnima.

– S dobrom obranom smo zaustavili Dansku. Nismo im dali da u prvom valu svog napada  zabiju puno golova. One vole igrati na nepostavljenu obranu, ali danas im to nije uspjelo. Ono što je prošlo je sjajno zaustavila Tea Pijević. Treba imati golmana da bi pobijedio.

Moja reakcija na članak je...
Vau
5
Haha
0
Hagić
1
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime