Prve jedrilice regate “Mini Transat 2019” danas ulaze u područje u kojem bi se najvjerojatnije mogao nalaziti eventualni splav s nestalom posadom broda Bourbon Rhode.

“Prema svemu sudeći cijela će flota od 80-ak jedrilica proći kroz ovo područje i to tako da će, s obzirom na trenutnu njihovu poziciju i kurs, dobro “pročešljati” ovo područje. Vodeći skiper Francois Jambou trenutno je udaljen 909,2 nm (naut. milja) od cilja, tako da za 8 sati (danas oko 21 h po hrvatskom vremenu) ulazi u pojas na 800 nm od cilja (Le Marin na Martiniqueu) u kojem je najveća vjerojatnost pronalaska eventualnog splava.

On će kroz označeno područje jedriti sljedeća dva dana do utorka u ponoć, dok će ostale jedrilice prolaziti kroz ovo područje najvjerojatnije do četvrtka (14.11.) U ovom periodu očekujemo nekakve vijesti, nadajmo se dobre, od skipera koji na svojim 6,5 m dugim jedrilicama hrabro plove preko Atlantika” – objavljeno je danas u grupi Bourbon Rhode Rescue.

Podsjetimo, prošlo je više od 40 dana od potonuća broda Bourbon Rhode. Od 14 članova posade, trojica članova pronađena su živa, četvorica mrtva, a za sedmoricom, među kojima je i šibenski kapetan Dino Miškić još se traga.

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime