Pred Banovinom je u utorak ujutro održan prosvjed za Marjan. Dok vijećnici sudjeluju na sjednici Gradskog vijeća, aktivisti za spas Marjana šetali su oko Banovine pjevajući “Marjane, Marjane” i upozoravajući da spas marjanske šume nema alternative. Prosvjednike nije spriječila ni kiša ni prohladno vrijeme.

Prosvjedi su se do sada održavali svake subote na Marjanu, a danas je prvi put održan pred Banovinom. Jučer smo objavili vijest da JU Park šuma Marjan odustaje od nabave kojoj je bio cilj raditi “privremene vlake” za izvlačenje ispilanih zaraženih stabala, a takvih je prema procjenama čak trećina.

Pred Banovinu nitko nije izašao obratiti se prosvjednicima, no podršku prosvjednicima s prozora zgrade dala je jedna zaposlenica držeći u ruci dva natpisa “Uz vas smo”.

Nakon što je Društvo Marjan sinoć zatražilo smjenu ravnatelja Javne ustanove kao i sankcioniranje čitavog vodstva, isto je jutros napravio Ante Čikotić u ime kluba vijećnika MOST-a.

Ravnatelj Damir Grubšić obratio se jutros vijećnicima pojašnjavajući poništenje postupka jednostavne nabave novim spoznajama, odnosno činjenicom da nadležni stručni šumar treba imati dodatne kvalifikacije za dio elaborata, što sada nije bio slučaj.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime