U Splitu se danas održava centralna proslava Dana grada i blagdana Sudamje.

Blagdan svetog Dujma započeo je jutros budnicom Gradske glazbe Split ulicama grada, a s Peristila je u 10 sati krenula procesija prema Rivi gdje će se slaviti sveto misno slavlje. Zatim će se s Matejuške oglasiti plotuni Dubrovačkih trombunjera, a na splitskoj ribarnici podijelit će se pet tisuća porcija janjetine s bižima.

Nakon tradicionalne tombule na velikoj pozornici na Rivi održat će se koncert „Ključ života“ na kojem će nastupiti 10 izvođača: Neno Belan, Gibonni, Tedi Spalato, Doris Dragović, Goran Karan, Jole, Guliano&Diktatori, Tiho Orlić, Dalmatino i Domenica. Koncert koji će biti u direktnom prijenosu HTV-a ove godine ima humanitarni karakter, a putem „call centra“ u klaustru crkve sv. Frane prikupljat će se sredstva za Dječju traumatologiju Odjela za fizikalnu medicinu splitskog KBC-a.

Fešta će, kao i svake godine, završiti velikim vatrometom s Gata sv. Nikole. – Drage građanke i građani Splita, cijenjeni gosti! Na dobro vam došla fešta svetog Dujma i Dan grada Splita! – poručili su iz Grada Splita.