Zvonjavom crkvenih zvona, kojim se simbolično obilježava ulazak Hrvatske vojske u Knin tijekom vojno-redarstvene operacije “Oluja”, na Kninskoj tvrđavi je započelo obilježavanje Dana pobjede i domovinske zahvalnosti, 25. obljetnice “Oluje” i Dana hrvatskih branitelja.

Na ovogodišnjem obilježavanju očekuje se govor predsjednika Zorana Milanovića, premijera Andreja Plenkovića, predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića i predstavnika udruga iz Domovinskog rata, kao i umirovljenog generala Ante Gotovine. Vojni ordinarij, monsinjor Jure Bogdan će održati molitvu odrješenja poslije čega se očekuju prigodna obraćanja i program akrobatske grupe “Krila Oluje”.

Stigla je cijela Vlada, predstavnici braniteljskih udruga, a kako javlja Index, sa svojim obilježjima i zastavama pokušali su doći i pripadnici HOS-a. Imali su namjeru stići do glavne bine na središnjem dijelu Trga Ante Starčevića u Kninu, ali 100 metara prije zaustavljeni su od strane kordona vojne i specijalne policije.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime