PROPAST DOMAĆE INDUSTRIJE ŠEĆERA Gasi se najpoznatija šećerana: Zadnji radnik iz pogona ugasit će svjetlo

U petak je za preostalih 60 zaposlenih bio zadnji radni dan


Gasi se virovitička šećerana Viro. U petak je za preostalih 60 zaposlenih zadnji radni dan, navodi Danica.hr.


“Ondje će netko tko ostane zadnji danas ugasiti svjetlo”, upozorila je SDP-ova saborska zastupnica iz Virovitice Martina Grman Kizivat.

O šećerani Viro pisali smo nedavno, nakon što je objavljeno da vjerovnici u predstečajnom postupku od tvrtke potražuju čak 600 milijuna kuna.

Romana Nikolić (SDP) tvrdi kako bi ista sudbina mogla zadesiti i Tvornicu šećera Osijek, zbog čega bi bez posla moglo ostati oko 200 radnika, a Marina Opačak Bilić dodaje da sličan scenarij čeka i Sladoranu Županja.

Inače, tri domaće šećerane tijekom udružile su se u krovnu tvrtku Hrvatska industrija šećera.

Viro grupa (Viro i Sladorana Županja) Marinka Zadre kontrolira 60 posto, a Tvornica šećera Osijek koja je u sastavu Žito grupe Marka Pipunića 40 posto dionica.Bez posla bi od 2019. do iduće godine, tako, u šećernoj industriji u Hrvatskoj moglo ostati čak 600 radnika i mnogo kooperanata koji su uzgajali šećernu repu.

Zbog velikog pada cijene šećera na tržištu i žestoke konkurencije u Europskoj uniji, ali i manjka sirovine, Viro je ugasio preradu šećerne repe u Virovitici, a većina od 180 radnika ostala je bez posla još lani.Predstečajni postupak dodatni je kamen oko vrata Viro grupi i ovog časa se ne vidi izlaz iz kraha koji bi se vrlo brzo mogao dogoditi.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
5
Grrr
1
Molim?
2

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime