PROMETNA BLOKADA DALMACIJE Zrakoplovi ne slijeću na Resnik, zatvoren čvor Sv. Rok, ne plove brojni katamarani

Ograničenja u zračnom, cestovnom i pomorskom prometu!

Zračni promet

Kako nam je rekao Dragan Peljić, šef prometa zračne luke Resnik, zračna luka je otvorena, ali zbog vremenskih neprilika zrakoplovi za sada ne slijeću. Što se tiče polazaka iz Splita situacija je bolja, pa se jedan zrakoplov oko 14 sati upravo sprema za polijetanje.


Cestovni promet

Za sve kategorije vozila zbog olujnog vjetra zatvoreni su:

 • autocesta A1 između čvorova Sveti Rok i Posedarje. Obilazak za osobna vozila je državnim cestama DC50 i DC27 preko Gračaca, Obrovca i Karina, a za ostale skupine vozila cestama Benkovac-Kistanje-Knin-Gračac ili Split-Knin-Gračac. Na naplati Posedarje u smjeru Zagreba kolona je oko 3 km
 • državna cesta DC54 Maslenica- Zaton Obrovački
 • Paški most.

Samo za osobna vozila otvorene su:

 • autocesta A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Kikovica i Delnice (obilazak za ostale skupine je starom cestom DC3 kroz Gorski kotar);
 • Jadranska magistrala (DC8) između Senja i Svete Marije Magdalene
 • državna cesta DC27 Gračac-Zaton Obrovački
 • Brza cesta DC1 Solin-Klis (obilazak je starom kliškom cestom).

Na Krčkom mostu zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina), a na autocesti A7 između čvorova Draga i Šmrika i Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Senja dodatno je zabrana i za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina).

Pozivamo vozače na oprez:

 • na autocesti A1, na 367. km između čvorova Dugopolje i Vučevica u smjeru Dubrovnika, prometna nesreća;
 • na autocesti A1, na 375.km između čvora Vučevica i Dugopolje u smjeru Dubrovnika, vozilo u kvaru
 • na autocesti A3 Bregana-Lipovac, na 164. km između čvorova Nova Gradiška i Okučani u smjeru Bregane, vozilo u kvaru
 • A4 Goričan-Zagreb, čvor Kraljevečki Novaki-Popovec, opasnost od naleta na životinju.

Oprezno treba voziti po mjestimice mokrim ili vlažnim te skliskim kolnicima u središnjoj i sjeverozapadnoj Hrvatskoj, Lici, Gorskom kotaru, Istri i dijelu Hrvatskog primorja, Slavonije i Dalmacije. Zbog povremeno jakih padalina moguće je zadržavanje veće količinu vode na kolnicima. Odroni zemlje i kamenja mogući su duž Jadranske magistrale (DC8) i na ostalim cestama kroz gorja.Pomorski promet

U prekidu su:

 • trajekne linije: Prizna-Žigljen, Lopar-Valbiska i Stinica-Mišnjak te
 • katamaranske linije: Split- Bol- Hvar- Korčula- Dubrovnik u 16:15 iz Splita, Split-Hvar-Vela luka- Ubli u 15:00 iz Splita, Split-Vis u 15:00 iz Splita, Rijeka – Cres – Mali Lošinj, Rijeka – Rab – Novalja.

Trajekt na liniji Šibenik – Kaprije – Žirje plovi bez pristajanja u luku Žirje.Brod na liniji Šibenik – Zlarin – Prvić Luka – Šepurine – Vodice bez pristajanja u luku Zlarin.

Katamaran na liniji Split- Bol- Jelsa s polaskom iz Splita u 16:30 za Stari Grad plovi bez pristajanja u luke Bol i Jelsa.

Zbog nepovoljnih vremenski uvjeta 24.09.2018 (ponedjeljak) brodar uvodi raniji povratak M/B Sveti Salvestar na državnoj liniji br. 612 s polaskom u 11:30 h iz uvale Porat > Uvala Salbunara > Mezoporat > Luka Komiža.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime