Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković zajedno će sa ravnateljem Središnje agencije za financiranje i ugovaranje programa i projekata Europske unije (SAFU), Tomislavom Petricom i ravnateljem županijske uprave za ceste (ŽUC), Petrom Škorićem potpisati Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za izgradnju ceste Pučišća – Povlja, dionice Pučišća – uvala Luka na otoku Braču.

Dionica Pučišća – uvala Luka vrijedna 60.797.696,35 kuna, dio je projekta izgradnje ceste Pučišća – Povlja koja ujedno predstavlja prvu fazu projekta rekonstrukcije i izgradnje ceste Supetar – Pučišća – Povlja – Sumartin, kojom se želi povećati kvaliteta prometne povezanosti svih mjesta na otoku Braču, što će doprinijeti održivom razvoju i ukupnoj kvaliteti života otočana.

Realizacijom ovog projekta direktno će se utjecati na bolju prometnu povezanost općina koje se nalaze na istočnom području otoka s otočnim središtem – Supetrom, ali i s regionalnim centrom – Splitom, smanjenje vremena putovanja, poboljšanje cestovne infrastrukture, bolju dostupnost javnih usluga u udaljenim administrativnim središtima.

Ovaj je projekt jedan od prva tri projekta, uz dva jučer potpisana na otoku Korčuli, koja su prijavljena na drugi krug ulaganja u lučku infrastrukturu kroz projekt koji provodi Ministarstvo mora, prometa i infrastrukture uz 85% sufinanciranje iz EU fondova. Tako će i ovaj projekt biti sufinanciran u iznosu od 51.678.041,90 kuna.