PROBIJANJE NAJVIŠE CESTE U HRVATSKOJ Pogledajte kako izgleda ledom i snijegom okovano Biokovo

Jučer je cesta očišćena do kraja, no vjetrovito vrijeme zadnja 24 sata, kao i očekivani novi snijeg noćas ponovno bi mogli stvoriti visoke zapuhe

Iako aktualna zima ne pokazuje zime, u višim planinama Dalmacije snijega i hladnoće ne nedostaje. Tako je jučer na Biokovu palo novih tridesetak centimetara snijega, a i jučer i danas temperature padaju do 6 stupnjeva ispod nule u najvišim dijelovima planine.


Kako je snijeg stvorio velike nanose, tako je biokovska cesta postala neprohodna. U utorak je obavljeno “probijanje” najviše hrvatske ceste, do biokovskog vrha Svetog Jure. Snijeg je u nanosim viši od metra, a snježni pokrivač počinje od oko 1300 metara nadmorske visine. Noćas se na Biokovu očekuje novi snijeg, ponegdje ga može pasti i novih 20-ak centimetara.

Cesta je zaleđena, a Park prirode je službeno zatvoren. Ipak, i dalje je moguće ući u sam Park, mada se to ne preporučuje zbog leda na cesti. Jučer je cesta očišćena do kraja, no vjetrovito vrijeme zadnja 24 sata, kao i očekivani novi snijeg noćas ponovno bi mogli stvoriti visoke zapuhe.

Kako je izgledalo probijanje do Svetog Jure i kako izgleda snijegom i ledom okovani najviši vrh Biokova, pogledajte u fotogaleriji Dominika Šime Samca.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0