Nakon izvješća o radu gradonačelnika Splita Andre Krstulovića Opare, u raspravi se javio i Jakov Prkić iz stranke Pametno.

Jakov Prkić

Pohvalio je natječaj za projekt garaža po gradovima, projekt Zaželi, upis Dioklecijanovih podruma, projekt “Želiš li se mijenjati za mjesto?”.

– Šteta da nije napisano kada će Spalatum DMC vratiti pozajmicu od 4 milijuna kuna. Veselili smo se Davis susretu u Splitu, nije se dogodio. Godinu dana nismo se previše pomakli kada je u pitanju komunalni red. Odluka o novom komunalnom redu je u javnoj raspravi. Morat će se dosta mijenjati da bi bila suvisla. Vidi se da je neće prihvatiti vaš koalicijski partner.

Vatrene smo dočekali sa suzama, ali ne znamo ni danas koliko nas je to koštalo. Lijepo je da su maknuti stupići sa Šperuna, no dozvolu je dao Grad. Novi autobusi stižu uskoro, dobili smo konačno dnevnu i trodnevnu kartu. Ljeti nam treba više linija za plaže. Imamo privremeni kolodvor, pola osobi po jednoj vožnji je po meni katastrofa.

Pohvala za Zlatni Split. 100 kn za one koji imaju mirovinu do 2000 kuna. Željko Kerum je vaš najveći kritičar. Tu ima čak i osobnih napada. Oporba je prilično suzdržana, više puta sam povlačio Marijanu Puljak da se suzdrži.