Fino mljeveno meso pirjano s lukom i rajčicom osnova je ovog jela, dok tjestenina od kvalitetne pšenice zadržava oblik i kasnije upija bogati umak. Ključ su dobro izbalansirani začini koji daju dubinu i aromu.
Jednostavnost pripreme i bogatstvo okusa u svakom zalogaju glavne su karakteristike ovog jela. Upravo zato je ljubiteljima tjestenine ovaj recept među najdražima, prenosi Klix.ba.
Sastojci:
400 g tjestenine
300 g mljevenog mesa
1 glavica crvenog luka
2 češnja češnjaka
100 g svježe rajčice
0,4 l pasate od rajčice
1 žlica koncentrata rajčice
2 žličice soli
1 žlica maslaca
2 žlice maslinovog ulja
1 žlica mješavine začina
½ žličice papra
1 žlica suhog bosiljka
1 žličica suhog origana
2 žlice svježeg peršina
Priprema:
U slanoj vodi skuhajte tjesteninu. Na maslacu i maslinovom ulju pirjajte nasjeckani crveni i bijeli luk. Dodajte oguljenu i nasjeckanu svježu rajčicu. Zatim dodajte mljeveno meso, posolite, popaprite i dodajte mješavinu začina. Kad se meso poprži, ulijte pasatu, dodajte suhe začine i nasjeckani svježi list peršina. Po želji dodajte malo škrobne vode u kojoj se kuhala tjestenina. Sve dobro promiješajte kako bi se sastojci povezali.
U dobiveni umak dodajte skuhanu tjesteninu, promiješajte i poslužite. Dekorirajte svježim začinskim biljem. Po želji pospite naribanim sirom.