Stožer civilne zaštite Primorsko-goranske županije uputio je u petak Nacionalnom stožeru civilne zaštite zahtjev da se odluka u vezi rada barova primjenjuje samo u županijama u kojima su u takvim ugostiteljskim objektima zabilježeni slučajevi zaraze koronavirusom.

Načelnik Stožera civilne zaštite Primorsko-goranske županije Marko Boras Mandić zatražio je to s obzirom na dobru i stabilnu epidemiološku situaciju na Kvarneru i u Gorskom kotaru, odnosno na području Primorsko-goranske županije.

Iz stožera Primorsko-goranske županije zatraženo je i da se hitno zatraži od susjednih država, ponajprije Slovenije, Italije i Austrije, izuzimanje te županije sa žutih, narančastih i crvenih lista, s obzirom na njenu stabilnu epidemiološku sliku.

Traže i da se poduzmu sve odgovarajuće epidemiološke mjere u hrvatskim županijama, posebice u Dalmaciji kako bi se spriječio unos virusa u ostale krajeve Hrvatske.

Uz to traže da se prema stranim državama stalno komunicira epidemiološka situacija zasebno za svaku hrvatsku regiju ili županiju.

Stožer civilne zaštite jučer je donio odluku kojom je ograničio radno vrijeme ugostiteljskih objekata iz kategorije “barovi”, kao što su noćni klubovi, noćni barovi, disco-barovi, caffe barovi i sl., koji mogu raditi najduže do ponoći, odnosno do 24 sata. Ta se mjera primjenjuje od danas, a vrijedit će deset dana.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime