‘PRIJETE’ LI SPLITU NOVI IZBORI? Jakov Prkić: “Vrlo sam optimističan i smatram da će sve biti u redu”

Prkić ističe kako je još rano za komentirati, no da su pregovori u tijeku

Jakov Prkić

Kandidat koalicije stranaka Pametno, Možemo! i Nova ljevica, Jakov Prkić od 11 kandidata za splitskog gradonačelnika završio je na šestom mjestu.


Prkićeva lista osvojila je tri mandata u novom Gradskom vijeću i još uvijek je upitno hoće li podržati Puljkovu listu, odnosno “Centar” u splitskom ‘parlamentu’.

Konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Grada Splita trebala bi se održati u ponedjeljak 21. lipnja, i tada bi se trebala saznati konačna politička ‘sudbina’ grada podno Marjana.

Prisjetimo, Kristina Vidan, vijećnica iz stranke Pametno za Split i Dalmaciju u nedavnom razgovoru za Dalmacija Danas rekla je da je njezina stranka još uvijek u pregovorima te da konačnu odluku nisu donijeli.

JOŠ NIJE POZNATA SUDBINA SPLITSKOG GRADSKOG VIJEĆA Vidan iz ‘Pametnog’: “Još pregovaramo, nismo donijeli odluku”


Prkić: “Vrlo sam optimističan”

“Odluku još nismo donijeli. U gradskom vijeću pet stranaka pokušavaju stvoriti većinu. Razgovoru su još u tijeku, rano je još govoriti o rezultatu. No, ja sam vrlo optimističan i smatram da će sve biti u redu”, rekao je.

Ako ne dođe do konstituiranja Gradskog vijeća, gradu podno Marjana ‘prijete’ novi izbori.“Znamo da ukoliko ne dođe do konstituiranja ni u jednom od tri pokušaja, po zakonu idu novi izbori. Ja sam uvjeren da će se vijeće konstituirati, po mom mišljenju već u prvom pokušaju te da za daljnje postupke neće biti potrebe”, zaključio je Prkić za Dalmacija Danas.

Kakav će biti rasplet konstituirajuće sjednice i tko će postati novi predsjednik Gradskog vijeća Grada Splita, konačno ćemo doznati za tjedan dana.

Još uvijek nije ni poznato tko će postati novi predsjednik Gradskog vijeća Grada Splita. Brojne stranke se zalažu za soluciju da se kroz četiri godine ‘rotiraju’ predsjednici iz više stranaka i platformi koje su do sada razgovarale sa “Centrom”.

Neslužbeno smo doznali da bi prvi u toj skupini bio i vijećnik stranke Pametno za Split i Dalmaciju Jakov Prkić.

 

Moja reakcija na članak je...
Vau
3
Haha
6
Hagić
1
Hmmm
2
Plač
2
Grrr
1
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime