PRIJEM KOD GRADONAČELNIKA Krstulović Opara primio kuglače KK “Mertojak”, dvostruke prvake Hrvatske

Kuglački klub "Mertojak" ovogodišnji je prvak države i pobjednik Kupa Hrvatske

Već na početku svog mandata, gradonačelnik Andro Krstulović Opara imao je zadovoljstvo u gradskoj vijećnici primiti članove kuglačkog kluba “Mertojak”, ovogodišnje prvake države i pobjednike Kupa Hrvatske, te im sa svojim suradnikom, Hrvojem Akrapom, pročelnikom Službe za sport, čestitati na ovom velikom uspjehu osvajanja duple krune. Ujedno osvojeno je i treće državno natjecanje ove godine, prvenstvo u parovima – Milanović i Šarkezi, dok su Marinović i Muše bili treći. Ovo je najveći uspjeh splitskog sporta u 2017. u ekipnim sportovima.


U predstavljanju kluba, istaknuto je da je kuglački klub “Mertojak” osnovan 2006. godine, počeo se natjecati u III HKL, a u svojoj tek drugoj prvoligaškoj sezoni osvojio je prvo mjesto. Od 2006. u mlađim uzrasnim kategorijama (do 23 godine) osvojena su 24 državna natjecanja, a na Svjetskim prvenstvima, igrači Hrvoje Marinović, Igor Šarkezi, Alen Kujundžić i Mihael Grivičić osvajali su titule Svjetskih prvaka (Mihael Grivičić ove je godine za igrače do 18 godina postao dvostruki svjetski prvak). Hrvoje Marinović zadnje dvije godine proglašavan je najboljim kuglačem Hrvatske a na posljednjem Svjetskom seniorskom pojedinačnom prvenstvu osvojio je dvije brončane medalje.

Svjetski kup početkom listopada

Kao prvaci države, kuglači “Mertojaka” stekli su pravo nastupa na Svjetskom kupu koji će se održati početkom mjeseca listopada, a na kojem će nastupiti četrnaest prvaka države. Plasmanom među prvih sedam osigurava se nastup u Ligi prvaka.

U srdačnom razgovoru gradonačelnik je iskazao interes za aktivnosti kluba i pripomoć u vezi nastupa na Svjetskom kupu i rješavanju potreba za klupskim prostorom na Mertojaku, uz suradnju s GK Mertojak, što je podržala i Tea Bakota, predsjednica GK Mertojak.

Na prijemu su bili: Mladen Vuković, predsjednik, Paško Dragičević, dopredsjednik, Branko Bosanac, tajnik, Hrvoje Marinović, trener i igrač, Mate Primorac, kapetan ekipe, igrači: Nikola Muše, Igor Šarkezi, Duško Milanović, Mihael Grivičić, Davor Zoković, Pave Ćubelić, Alen Kujundžić i Denis Delić.

Predsjednik kluba, Mladen Vuković, podijelio je s nama svoje dojmove i očekivanja od nadolazeće sezone:


– Jako sam zadovoljan s prijemom, gradonačelnik nam je dao garanciju da će nas podržati na nastupu u Svjetskom kupu. Pozitivno smo doživjeli ovaj sastanak i mislim da u budućnosti možemo očekivati dobru suradnju između kluba, Gradskog kotara Mertojak i Grada Splita. Najteže natjecanje u sljedećoj sezoni bit će nam Svjetski kup koji nas očekuje u listopadu, no jedva čekam vidjeti kako ćemo se boriti s tako jakom konkurencijom, ipak će tu nastupiti 14 najboljih svjetskih klubova. Očekujem da možemo proći među sedam, što bi nam osiguralo nastup u Ligi prvaka koju dosad nismo imali priliku igrati, tako da nam je to jedan cilj koji želimo ostvariti. Što se tiče hrvatske lige i kupa, cilj nam je isti kao i ove protekle sezone, što znači osvojiti što više medalja i plasirati se u Final four Kupa što nam isto tako donosi sigurnu medalju. Doveli smo sada i jedno pojačanje, Alena Kujundžića, za kojeg se nadam da će se dobro prilagoditi nama, klupskim ambicijama i obvezama te da ćemo kao klub nastaviti ispisivati kuglačku povijest Splita.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0