Predsjedničina izjava o NK Rijeci izazvala je gnjev Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Armada Rijeka.

Podsjetimo, predsjednica je izjavila da je Hrvatski nogometni klub Rijeka osamdesetih godina bio ‘rezervni klub za Partizan i i Crvenu zvezdu’, a u dopisu od 28.listopada upućenom gospodinu Miškoviću i članovima Amade istaknula je kako se ‘tadašnjim političkim utjecajima na upravu našega kluba, Rijeku u kontinuitetu pokušavalo povezati s Beogradom.

Svojom izjavom izazvala je mnogobrojne kritike, a danas su joj odgovorili iz Armadine Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata.

Priopćenje prenosimo u cijelosti.

– Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Armada Rijek baš kao i cjelokupna javnost šokirana je izjavom predsjednice Republike Hrvatske, gđe Kolinde Grabar Kitarović na premijeri dokumentarnog filma o bivšem Hajdukovom igraču Ivanu Gudelju.

Predsjednica Republike Hrvatske tom prilikom je izjavila kako je nažalost Rijeka u vrijeme bivše države “više bila nekakav rezervni klub za Partizan i Crvenu zvezdu, a da su domaći igrači koji su bili dobri i kvalitetni odlazili kasnije najviše u Hajduk, a nešto manje i u Dinamo”.

Očekujemo da nam predsjednica objasni što to znači rezervni klub za Partizan i Crvenu Zvezdu.

Znači li to da su za Rijeku navijali navijači Partizana i Zvezde kao njihov rezervni izbor ili da su uprave Partizana i Crvene zvezde zajednički upravljali NK Rijekom ili se je Predsjednica jednostavno pogubila u ovom za nju stresnom periodu predsjedničke kampanje?

Jer kako pojasniti da klub koji je rezervni za Partizan i Zvezdu najbolje igrače šalje u Hajduk i Dinamo?

Možda ni njoj nije jasno što je željela reći, ali je sasvim očito što je željela postići; kampanja je u tijeku i predsjednica nastoji pridobiti glasove s juga koji su velikom većinom navijači Hajduka.

Ne bi li im se dodvorila predsjednica je prigrlila torcidinu navijačku podvalu o Rijeci kao klubu za kojeg navijaju i navijači Partizana i Crvene zvezde.

Ovaj se Torcidin mit proteže od utakmice finala kupa maršala Tita 1987. godine u kojoj su se sastali Hajduk i Rijeka.

Na toj utakmici osim navijača Hajduka i Rijeke bili su prisutni i navijači Zvezde i Partizana koji su tom prilikom navijali protiv Hajduka, u to vrijeme većeg konkurenta nego što im je bila Rijeka.

Je li moguće da se je Predsjednica s namjerom da pridobije glasove u Dalmaciji svjesno i namjerno spustila na nivo izmišljenog navijačkog vrijeđanja i to još na nacionalnoj osnovi i pri tom opet svjesno žrtvovala svaku simpatiju koju je imala u svom rodnom kraju?

Je li moguće da je Predsjednica dolazila na zapad legendarne Kantride i podržavala rezervni klub Partizana i Crvene zvezde, a da su joj pri tom u srcu bili Hajduk i Dinamo?

Odgovore na ova i sva druga pitanja koja su ostala nakon bizarne predsjedničine izjave očekujemo što prije jer svi mi koji smo Rijeku pratili po svim stadionima bivše države, koji smo voljeli i uvijek ćemo voljeti Rijeku baš kao i našu domovinu Hrvatsku koju smo branili po svim našim ratištima u Domovinskom ratu to i zaslužujemo -, napisali su.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime