PRIČE O SPARTI VOL. 68 “Teško je dovesti novi sport u županiju i razvijati ga.Možemo li dobiti nešto zauzvrat za našu djecu hokejaše da imaju malo bolje uvjete, s obzirom da smo prevareni za terene?”

"Ovom pričom apeliram na ljude koji sjede u foteljama da malo pomognu nama koji se borimo za sport. Jer bez nas, nema potrebe ni za njima"

Nije lako bildati klub da ode u razvoj jer treba tome život posvetiti, a ne onako usput. Još je teže dovesti novi sport u županiju i razvijati. Ljudi vole tradiciju i nije lako nove sportove razviti, pogotovo kad sve ovisi isključivo o entuzijazmu trenera, roditelja, djece i prijatelja. Mi smo pioniri hokeja na travi u Dalmaciji, moram priznati da je to velika čast, ali i odgovornost. Svaki mali korak je velik. U ovoj sezoni smo napokon uspjeli postići da se redovito igra na relaciji Split- Zagreb, Zagreb – Split.


Naručili smo sami neku opremu, dresove i zaštitnu opremu. Uskoro postajemo i punopravni članovi Saveza splitskih sportova pa možda onda i grad Split pomogne također barem malo. Jer do sada su zakazali po pitanju hokeja na travi koliko je god bilo moguće .

Hrvatski hokejski savez je velika podrška, ali nije dovoljno. Termini dvorana za utakmice koštaju 300/400 kuna za jedan sat. Često nam treba i nekoliko sati. Al eto, barem se igra u Splitu. Roditelji pomognu koliko god mogu. I da nema tih roditelja, te djece, Hrvatskog hokejskog saveza, Zagrebačkog hokejskog saveza, jednostavno davno bi morao odustati.

Uspijemo li pogurati hokej da ga se prihvati na svim nivoima bit će to velika stvar. Šteta da jedan tako predivan i olimpijski sport koji je u svijetu mega popularan da u najsportskijem gradu na svijetu nema svoju priliku. Ovu priču o Sparti pišem pomalo ljutito jer smo danas imali utakmicu pionira protiv Hokej kluba Zrinjevac. Izgubili smo 16:1. Svaka čast našim rivalima. Uvjerljiva pobjeda. Pitam se, što smo naučili iz toga.

Što sve možemo popraviti u budućnosti. Hoće li biti lakše u budućnosti ukoliko budemo imali dovoljno termima za treninge i utakmice. Možemo li dobiti nešto zauzvrat za našu djecu hokejaše da imaju malo bolje uvjete, s obzirom da smo prevareni za terene koje smo stavili na Lučcu. Za nas velika investicija, a nekome to ništa.

Ovom pričom apeliram na ljude koji sjede u foteljama da malo pomognu nama koji se borimo za sport. Jer bez nas, nema potrebe ni za njima. Čestitke Zrinjevcu na rezultatu, možda je lakše, ako nam je netko drugi kriv za poraz.
Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime