Evo jedna priča o našoj misiji i viziji te kako su nastale. Znamo da je Vanja napisala himnu, da je osmislila krilaticu SviSmoPobjednici, a ja sam, osim imena Akademije, osmislio i misiju i viziju.

Bio sam na fakultetu na predavanju o razvoju klubova i shvatio kako je bitno da klub ima misiju i viziju i koliko je bitno da je svi znaju i da ide iz srca. Vizija je naše Akademije biti najbolje mjesto za prve sportske korake djece te baza za testiranje, usmjeravanje i otkrivanje talenata. E pa to smo i postigli. Sigurno djeca u vrtićkoj i mlađoj školskoj dobiju jako puno informacija koje su im potrebne u našoj sportskoj akademiji. Razlog tome je višestruki psihofizički razvoj kroz igru, radionice, dvadesetak sportova, malu sportsku školu, ljetne grupe itd. Također nam baza za testiranje savršeno funkcionira jer su nam sva djeca i roditelji na jednom mjestu pa je to zgodno organizirati, a dosta sportaša koji su kod nas bili prije pet godina, danas osvajaju medalje na sportovima koje su otkrili da vole i da “imaju mota” za njih kod nas u klubu.

Naša je pak misija pronaći tanku liniju srca po kojoj se treba popeti do svakog djeteta kako bi nas slijedilo i malo po malo prihvatilo sport kao način života.
E sad, ova naša misija je nešto čega bi se posebno dotakao. Svako malo nam dođe neki roditelj i kaže da ne može izaći na kraj sa svojim djetetom, kao ni nitko iz škole ili vrtića. A nama dijete bude odlično, eventualno mu pružimo mrvicu više pažnje i pohvale u početku i kasnije nas dijete sve sluša. Mislim da treba uvest termin u knjige za odgajatelje i trenere, pohvala na kredit.

Dijete to uvijek vrati višestruko. Tako, kad dijete kroz igru zavoli sport, bez da netko viče na njega i bez pritiska natjecanja, velike su šanse da se dijete sutra bavi sportom čak i ako ne uspije u njemu, da se bavi sportom, kao većina uspješnih ljudi, u svoje slobodno vrijeme. Naša misija i vizija služe nam kako bismo u svom radu uvijek imali jasan cilj. Dosad se pokazalo da smo ih uspjeli ostvarivati.

Dat ćemo sve od sebe da tako bude i dalje.