Višestranim psihofizičkim razvojem uvijek smo se bavili, smatrali smo da djeci vrtićke dobi i ranijeg školskog uzrasta treba dati što više informacija prije, poslije i za vrijeme treninga kako bi djeca bila motivirana tijekom cijele godine.

Čekali smo pravi trenutak da ubacimo u drugu brzinu. Nabavili smo pult, laptop, tablet, projektor i napravili kino zid. Složili program kao po dobrom starom običaju i krenuli. Prvo smo pustili edukativni crtić o higijeni nakon treninga. Zatim smo krenuli s likovno-kreativnim radionicama s mamom jednog našeg Spartanca. Mama Katarina profesorica je likovne kulture i radi predivne radionice. Djeca rade s temperama, glinom, kolažom, itd i svaki put nešto ponesu kući. Idući korak nam je bio djeci omogućiti kreativne Lego radionice te nastaviti s redovitim održavanjem spartanskih igara te osvajanjem spartanskih zvjezdica.

Ta druga brzina u koju smo odlučili ubaciti uključivala je i laser x tag partije kako bi djeca i van treninga mogla doći u klub, upoznat druge Spartance i dobro se zabaviti. Ciklusi rolanja, biciklizma, ljetne grupe i škola samoobrane uz program sportske akademije u kojoj s djecom radimo osnove dvadesetak sportova su zasigurno pravi put za zakoračiti u svijet sporta. Smatramo da je idealno krenuti u sport s tri godine jer tada je već vidljiva jasna dvosmjerna komunikacija kod većine djece, ali zbog velikog interesa otvorili smo grupe sportske igraonice za djecu od dvije do tri godine u kojoj djeca vježbaju s trenerima u dvorani zajedno s roditeljima.

Kad krenu prave sportske grupe iza treće godine i kad djeca već steknu povjerenje u trenere, kao i roditelji djeca nastavljaju s trenažnim procesom bez roditelja i tada postaju još više fokusirani na zadatke jer nema simpatičnog navijanja sa strane od strane roditelja koje im dodatno uzima krhku pažnju. Sportska akademija Sparta je postala idealno mjesto za razvoj motoričkih sposobnosti što dokazuju i sportski kartoni u kojima evidentiramo napredak djece. Ovo je godina u kojoj smo najviše razvili već poprilično bogat program. Premda smo imali poplavu dvorane i drugi niz poteškoća, izašli smo puno bolji i kao ljudi i kao treneri.

Shvatili smo da koliko se damo toliko ćemo dobiti natrag, jako jednostavna jednadžba, što ubacimo to izbaci, a fora je što djecu ne možeš muljati. Kad imaš njihovu naklonost, imaš i brdo roditelja za frenda. Tad, nitko i ništa te ne može srušiti. Drago nam je biti na raspolaganju roditeljima za pomoć i suradnju u odgoju njihove djece.
#SviSmoPobjedniciKomentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime