Policijski službenici II. Policijske postaje Split zaprimili su prijavu 57-godišnjakinje o internetskoj prijevari.

Naime, 57-godišnjakinja je početkom ovog mjeseca putem društvene mreže stupila u kontakt s ženskom osobom koja joj se predstavila kao osoba s velikim bogatstvom i koja nema kome to ostaviti pa bi njoj sve poklonila. Da bi se to ostvarilo oštećena je za potvrdu primanja bogatstva trebala uplatiti novac što je učinila i to u nekoliko navrata a kada je kontaktirana i od strane drugih osoba i ponovila uplatu, shvatila je da je prevarena.

– Ovom prilikom još jednom skrećemo pozornost na ovakav oblik prijevare te upozoravamo građane da ne nasjedaju na razne internetske prijevare i da se ne upuštaju u sumnjive novčane transakcije, kako ne bi sami postali žrtve kaznenog djela.

Ukoliko vas nepoznata osoba traži da joj uplatite novac, iz bilo kojeg razloga, ne prihvaćajte komunikaciju i ne šaljite joj novac. Dobro razmislite i provjerite sve okolnosti, a ukoliko smatrate da se radi o prijevari ili nekom drugom protupravnom ponašanju, događaj prijavite policiji na broj 192, poručili su iz PU splitsko-dalmatinske.1 KOMENTAR

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime