Udruga veterana 4. gardijske brigade zajedno sa ostalim članicama Zbora udruga hrvatskih gardijskih postrojbi organizira pretpremijeru dokumentarnog filma ‘Zima 94’, koja će se održati 18. prosinca u Domu hrvatske vojske ‘General-bojnik Ivo Jelić’ u Splitu s početkom u 19 sati.

Sama priprema i provedba pretpremijere filma dio je projekta odobrenog i financiranog od strane Ministarstva hrvatskih branitelja temeljem javnog natječaja „Promicanje vrijednosti Domovinskog rata“ kroz projekt „Kako smo uspjeli? – 25 godina od operacije „Zima 94“.

Operacija Zima ’94. bila je ključna u ostvarenju pretpostavki za pripremu i organizaciju VRO Oluja, no vrlo malo je zastupljena i dostupna u široj javnosti. Cilj ovog projekta je dostojno obilježiti njenu 25. obljetnicu, te upoznati javnost koliki su bili napori i žrtve hrvatskih branitelja u obrani i oslobađanju okupiranih područja za vrijeme Domovinskog rata.

Samo snimanje filma inicirao je Zbor udruga hrvatskih gardijskih postrojbi, uz koprodukciju HRT-a i privatne producenske kuće „Prvi Red Fotelja“.

Ovaj projekt i film želimo ostaviti Domovini, hrvatskom narodu, hrvatskoj mladosti i još boljoj hrvatskoj budućnosti, poručili su.

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime