U Dubrovačko-neretvanskoj županiji u protekla 24 sata 13 je novih slučajeva zaraze koronavirusom, od kojih je devet iz Metkovića i povezuju se s jednom svadbom, izvijestio je u subotu županijski Stožer civilne zaštite.

Pozitivan je i jedan strani državljanin koji trenutno boravi u Dubrovniku i za kojeg se utvrđuje epidemiološka veza, kao i za zaraženu ženu iz Ploča.

Po jedna žena iz Konavala i Dubrovnika zaražene su kao kontakt prethodno poznatog slučaja, navode iz Stožera.

Izliječene su četiri osobe, dvije iz Dubrovnika, jedna iz Ploča te jedna iz Zagreba koja se nalazi u Lumbardi.

U dubrovačkoj bolnici od koronavirusa liječe se četiri osobe, a u samoizolaciji se nalazi 308 osoba.

Zabilježeno je i jedno kršenje te mjere.

Od početka pandemije analizirano je ukupno 8179 uzoraka.

Županijski stožer civilne zaštite i dalje apelira na građane da se drže svih propisanih mjera Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo i Stožera civilne zaštite RH.

U Zadarskoj županiji 19 novooboljelih, jedna žena preminula

U Zadarskoj županiji 19 je novih slučajeva zaraze koronavirusom. Kod novooboljelih riječ je o obiteljskim kontaktima i mlađim osobama čiji se kontakti i kretanja utvrđuju.

Trinaest novooboljelih je iz grada Zadra, dvoje je s područja općine Vir, a po jedan iz grada Paga te općina Sv. Filip i Jakov, Vrsi i Bibinje.

Jedna osoba je preminula. Radi se o ženskoj osobi staroj 82 godine koja je bila na respiratoru.

U samoizolaciji je trenutno 570 osoba, nadzor je istekao za njih 5040, a tijekom jučerašnjeg dana testirano je 280 uzoraka.

U Općoj bolnici Zadar hospitalizirano je 11 pacijenata oboljelih od koronavirusne bolesti, od kojih je troje na respiratoru.

Policijski službenici Policijske uprave zadarske u protekla 24 sata evidentirali su jedno kršenje mjere samoizolacije.Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime