PREMIJERA: Pogledajte spot za pjesmu ‘Kardinal’ benda Croatica napravljenu u čast Alojzija Stepinca

Spot za pjesmu "Kardinal", posvećen blaženom Alojziju Stepincu premijerno predstavljamo na portalu Dalmacija DanasNakon što su u studenom prošle godine, prvom pjesmom “Groblje tenkova” probili led i predstavili se široj publici, ekipa splitskog glazbenog projekta Croatica, benda nastalog s ciljem promidžbe hrvatskih kulturno povijesnih vrednota, koncentrirala se na pripremu snimanja drugog uratka. Riječ je o “Kardinalu”, pjesmi posvećenoj blaženom Alojziju Stepincu, odnosno njegovom otporu komunističkom sustavu.

– Stepinac je, kao povijesna osoba veoma intrigantan; on je hrvatski “last man standing”, čovjek čiji modus operandi nije uključivao trgovinu moralnim vrednotama ni izdaju Domovine. Osoba koja se, vođena Kristoljubljem, cijelim bićem žestoko borila za svoj narod, zaslužila je jednu žestoku pjesmu. Ovako nešto o blaženom Stepincu još nije napravljeno – kazao nam je autor pjesme i redatelj spota Pere Eranović.

Uz njega, aranžman pjesme potpisuje Tiho Orlić, a ideju je kamerom oživio Andrija Jurčević. Pjesma je snimana većinom u Pilot studiju gdje je i miksana, a zborske dionice su nastale pod iVox produkcijom.

U spotu naslovnu ulogu tumači šibenski bogoslov Ante Vrcić, a glume i Davor Pavić, Nenad Srdelić, don Marijan Lovrić te Filip Radoš.Kažimo i da je redatelj spota Pere Eranović rođen 1990. u Trogiru. Studij glume na Umjetničkoj akademiji u Splitu upisuje 2009., a diplomira 2014. godine monodramom Priče iz Vukovara. Još za vrijeme studiranja ostvaruje prve uloge u HNK Split, a u angažman ulazi 2015. godine.

Bio je nominiran za Nagradu hrvatskog glumišta u kategoriji najbolje sporedne muške uloge za ulogu Nerona u predstavi “Kaligula / Britanik” Alberta Camusa / Jeana Racinea u režiji Gorana Golovka i produkciji 65. Splitskog ljeta, 2019. godine.Također, 2016. godine dobio je Nagradu “Ivo Fici” za najboljeg mladog glumca do 28 godina na 23. festivalu glumca za monodramu “Priče iz Vukovara“.

Moja reakcija na članak je...
Vau
11
Haha
0
Hagić
5
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
1

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime