Danas je u splitskom hotelu Radisson Blu održana proslava 29. obljetnice osnutka HDZ-a Split. Proslavi su uz domaćine, nazočili premijer Andrej Plenković te ministri Lovro Kuščević i Damir Krstičević.

Nakon proslave, premijer je dao izjavu za javnost, a na početku je zahvalio splitskom HDZ-u, na čelu s gradonačelnikom Androm Krstulovićem Oparom i Petrom Škorićem, županijskom HDZ-u na čelu s Antom Sanaderom, te županu Blaženku Bobanu, na sjajnoj organizaciji i gostoprimstvu na slavlju 29. obljetnice osnutka HDZ-a u Splitu.

Dalje, pohvalio je odnos Vlade s Gradom Splitom i županijom Splitsko – dalmatinskom, a posebno je istaknuo ponos osvajanjem gradonačelničkog mjesta u Splitu, te dvije održane sjednice Vlade u našoj županiji.

Nije mogao izbjeći pitanje o Draganu Čoviću i njegovu odlasku na dan obilježavanja Republike Srpske.

– Nismo se čuli. HDZ BiH je neovisna stranka i oni donose svoje odluke i svoje procjene. Što se tiče odlaska veleposlanika Ivana Del Vechia na tu proslavu, on tamo nije trebao biti i čudno je da je otišao tamo na kraju svog mandata i karijere, jer proteklih pet godina nije nazočio toj proslavi. Mi krećemo u imenovanje novog veleposlanika u Bosni i Hercegovini.

Što možete reći o ulaganjima u Split?

– Jako pozdravljam pristup i gradonačelnik i župan, ali i saborski zastupnici Škorić i Sanader, koji su angažirani za dobrobit Splita i Dalmacije. Uvijek su na dnevnom redu konkretne teme. Župan je 31. prosinca upoznat da će ovdje doći ministar s cijelom financijskom konstrukcijom za Centar gospodarenja otpadom u Lećevici. To će biti veliki korak naprijed rješavanju problema s otpadom u Splitu, a i šire. To je ključan projekt čijom će realizacijom Split prodisati.

Drago mi je da se nastavljaju ulaganja u Sveučilište, brojne obrazovne investicijske projekte, dječje vrtiće, centre izvrsnosti, promet itd., zaključio je premijerKomentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime