PREKRETNICA U PANDEMIJI? Prvi lijek protiv covida: Najteži pacijenti već 2 sata nakon prve doze osjete značajne promjene!

Čak 90 posto teških pacijenata oporavilo se nakon liječenja ovim lijekom


Hoće li izraelski lijek Allocetra biti uspješan u liječenju koronavirusa, i to različitih sojeva, mora potvrditi studija treće faze kliničkih ispitivanja, ali za sada se pokazao kao vrlo uspješan.


Čak 90 posto teških pacijenata oporavilo se nakon liječenja ovim lijekom, prema tvrdnjama tvrtke Biomed Enlivex Therapeutics. Izvijestili su ovog tjedna da su ohrabrujući rezultati ispitivanja lijeka u fazi 2 u liječenju teških bolesnika s koronavirusom, prenosi Jutarnji list.

Od 16 liječenih pacijenata, sedam je bilo u teškom stanju, a devet u kritičnom. Većina je bila u dobi od 40 do 60 godina i svi su pripadali rizičnim skupinama, odnosno bili su pretili, imali su povišeni krvni tlak i većina su bili muškarci, kod kojih je stopa smrtnosti od korone veća.

Hoće li izraelski lijek Allocetra biti uspješan u liječenju koronavirusa, i to različitih sojeva, mora potvrditi studija treće faze kliničkih ispitivanja, ali za sada se pokazao kao vrlo uspješan.

Čak 90 posto teških pacijenata oporavilo se nakon liječenja ovim lijekom, prema tvrdnjama tvrtke Biomed Enlivex Therapeutics. Izvijestili su ovog tjedna da su ohrabrujući rezultati ispitivanja lijeka u fazi 2 u liječenju teških bolesnika s koronavirusom.

Od 16 liječenih pacijenata, sedam je bilo u teškom stanju, a devet u kritičnom. Većina je bila u dobi od 40 do 60 godina i svi su pripadali rizičnim skupinama, odnosno bili su pretili, imali su povišeni krvni tlak i većina su bili muškarci, kod kojih je stopa smrtnosti od korone veća, piše Jutarnji list.“Allocetra je namijenjena liječenju različitih teških slučajeva u kojima postoji prekomjerna aktivnost imunološkog sustava, što dovodi do povećanog lučenja proteina stanica imunološkog sustava – nazvanih citokini – istih onih koje uzrokuju citokinsku oluju.

Djeluje tako što se stanice uzete od zdravog donora u laboratoriju tretiraju na takav način da nakon unošenja u tijelo pacijenta mogu zaustaviti upalu ili citokinsku oluju koja je vrlo štetna za pacijente, uključujući i one koji su oboljeli od koronavirusa”, objasnio je prof. Mevorach.Ravnoteža organizma

Drugim riječima, Allocetra potiskuje imunološki odgovor i tako vraća ravnotežu organizma. Zato je i namijenjen najtežim bolesnicima čiji je glavni problem u borbi protiv korone činjenica da je njihov imunološki sustav “izvan kontrole”.

“Vjerujemo da rezultati ispitivanja, u kombinaciji s konvencionalnim liječenjem, daju jedinstvenu priliku za preživljavanje pacijenata s koronom u teškom i kritičnom stanju kod kojih upravo citokinska oluja uništava organe, što onda postaje pogubno”, rekao je Mevorach.

Neki su pacijenti govorili o svojem iskustvu s ovim lijekom i istaknuli da su već dva sata nakon prve doze osjetili značajne promjene u organizmu. Naglašavaju da im se polako počela vraćati snaga iako su kašalj i problemi s disanjem i dalje bili prisutni ali je sveukupno stanje bilo značajno bolje, piše Jutarnji list.

Moja reakcija na članak je...
Vau
2
Haha
1
Hagić
2
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
1
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime