Preko: Više od 200 sudionika na drugom izdanju Gospodara otoka

Riječ je o jedinstvenom projektu kojim se namjerava promovirati novi turistički brend Avantura otok

Danas se u općini Preko održava drugo izdanje projekta ”Gospodar otoka – uspon na Sv. Mihovil”, koji se sastoji od dvije discipline – natjecateljska utrka te rekreaktivno hodanje/šetnja. Riječ je o jedinstvenom projektu kojim se namjerava promovirati novi turistički brend Avantura otok.


Organizaciju potpisuju Triatlon klub Zadar, Općina Preko i Turistička zajednica Općine Preko. Partneri su Škola trčanja Zadar, LAG Mareta i brojne udruge iz mjesta Preko. Zaključno s četvrtkom prijavilo se više od 200 natjecatelja, otkrio je Ivan Gobin iz Triatlon kluba Zadar.

– Izuzetno smo zadovoljni jer imamo dvostruko više sudionika u odnosu na prvo izdanje Gospodara otoka. S dobrim dojmovima koje će sudionici zasigurno odnijeti iz Preka, vjerujem da će se broj sudionika povećavati iz godine u godinu. Moram posebno pohvaliti Turističku zajednicu Općine Preko, kao i samu općinu na velikoj pomoći oko organizacije ovog natjecanja – rekao je Ivica Gobin.

Program “Gospodara otoka”, osim spomenutih disciplina, bit će popraćen brojnim popratnim sadržajima. Tako će od 9 sati ujutro u centru Preka biti otvoren Sajam otočnih proizvoda na kojem će se predstaviti desetak proizvođača i udruga iz otoka Ugljana i Pašmana. Održat će se natjecanje u karaokama, a posjetitelji će moći zaplesati uz udrugu TIM i školu Zumbe. Za zabavni dio programa bit će zaduženi Toto i kraljice.

– Program Gospodara otoka je sadržajan i vjerujem da će svatko pronaći nešto za sebe, od domaćih stanovnika do gostiju našeg otoka. Jedan od glavnih ciljeva je promocija glavne otočne atrakcije – tvrđave sv. Mihovila, za koju pripremamo projekt obnove i uređenja, rekao je direktor TZ Preko Ante Brižić.Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0