Prekinuli dominaciju Zagreba: Splićanima ukupna pobjeda na Prvenstvu Hrvatske u ronjenju na dah

Ove godine okupilo se 27 natjecatelja iz sedam hrvatskih klubova. Ukupna klupska pobjeda pripala je RK „Split“ ispred zagrebačkih klubova RK „Submania“ i RK „Geronimo“ čime je prekinuta višegodišnja dominacija zagrebačkih klubova!

Prošlog vikenda na zagrebačkom bazenu “Utrine” u organizaciji Hrvatskog ronilačkog saveza, a pod domaćinstvom DPS “Zagreb” i Zagrebačkog ronilačkog saveza održano je 14. Prvenstvo Republike Hrvatske u ronjenu na dah u disciplinama dinamika, dinamika bez peraja, dinamika bi-fins i statika po CMAS pravilima.


Ove godine okupilo se 27 natjecatelja iz sedam hrvatskih klubova. Ukupna klupska pobjeda pripala je RK “Split” izpred zagrebačkih klubova RK “Submania” i RK “Geronimo” čime je prekinuta višegodišnja dominacija zagrebačkih klubova!

Dobre rezultate u ženskoj konkurenciji postigle su Lidija Lijić Vujić (RK “Submania”Zagreb) koja je sa 176,3m osvojila prvo mjesto u discilini dinamika (monoperaja), Ivana Aljinović (RK “Split” Split) koja je sa preronjenih 139,4m i prvim mjestom u dinamici bez peraja pokazala kako se ubuduće i na nju može računati te Mihaela Romić (RK “Submania” Zagreb) s preronjenih 150m i prvim mjestom u dinamici bi-fin (dvije peraje) i prvim mjestom u statici 0:06:03 (zadržavanje daha u mirovanju), javlja Gorgonija.

Mirela Kardašević iz RK”Submania” pokušala je oboriti svjetski rekord u dinamici bi-fin koji iznosi 209m no zbog neodrađenog protokola zaron nije mogao biti priznat te se nadamo da će na idućem natjecanju ostvariti taj rezultat.

U muškoj konkurenciji najdulje je držao dah u statici Veljano Zanki (RK “Split” Split) i to 0:08:15.

Drugo mjesto osvojio je Budimir Šobat (DPS “Zagreb”) s rezultatom 0:07:58, dok je treći bio Arijan Zec (RK “Geronimo” Zagreb) sa 0:06:55.


Za istaknuti je još nekoliko zapaženih rezultata u muškoj konkurenciji: Goran Čolak (RK “Geronimo” Zagreb) 206m i prvo mjesto u disiplini bi-fin, Arijan Zec (RK “Geronimo” Zagreb) 201,07m s drugim osvojenim mjestom te Vanja Peleš (RK “Submania” Zagreb) sa 194m i prvim mjestom te Boris Milošić (RK “Split” Split) i 167,9m i drugim mjestom u disciplini dinamika bez peraja.

Obzirom na početak natjecateljske sezone imamo razloga nadati se da će se rezultati na treninzima samo dizati te da će naši najbolji natjecatelji biti u top formi koja im je potrebna za početak lipnja kada će se u talijanskom Lignanu održati Svjetsko bazensko prvenstvo.Rezultati RK SPLIT-a na državnom prvenstvu u ronjenju na dah

2.mjesto u DNF – Boris Milošić – viceprvak RH
1.mjesto u DNF – Ivana Aljinović- prvakinja RH u DNF !!!
3.mjesto u DNF – Lada Sartori
1.mjesto u DYN – Veljano Zanki – prvak RH u DYN !!!
2.mjesto u DYN – Josip Zekan – viceprvak RH u DYN !!!
1.mjesto STA – Veljano Zanki – prvak RH u STA !!!
2.mjesto STA – Lada Sartori – viceprvakinja RH u STA !!!
3.mjesto STA – Ivana Aljinović
1.mjesto ekipno muški – Veljano Zanki i Boris Milošić – prvaci RH !!!
2.mjesto ekipno žene – Lada Sartori i Ivana Aljinović – viceprvakinje RH !!!
1.mjesto ukupno (m/ž) klupski pobjednik RH(Veljano Zanki,Boris Milošić,Lada Sartori i Ivana Aljinović)

Moja reakcija na članak je...
Vau
0
Haha
0
Hagić
0
Hmmm
0
Plač
0
Grrr
0
Molim?
0