Close Menu
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS
  • Naslovnica
  • Dalmacija
    • Split
    • Obala
    • Zagora
    • Otoci
    • Marjan
    • Naši ljudi
    • Štorije
    • Cooltura
  • Vijesti
    • Hrvatska
    • Svijet
    • Tech & Biznis
    • Vrijeme
    • Crna kronika
    • Znanost
    • Kultura
  • Sport
    • Hajduk
    • Nogomet
    • Košarka
    • Ostali sportovi
  • Relax
    • Glazba
    • Showbizz
    • Foto đir
    • Gastro
    • Zabava
    • Zdravlje
    • Fashion & lifestyle
  • Specijali
    • Vaše vijesti
    • Životinjski kutak
    • Vijađ
    • Dvi-tri riči
    • EX CATHEDRA
    • #TvojeMisto
    • Zdravlje - Priska Med
    • PEČAT OD VRIMENA
    • Na današnji dan
    • IZGUBLJENO-NAĐENO
    • Stara splitska prezimena
    • Razredi s osmijehom
    • Najbolje iz Dalmacije
    • Kako su nastali splitski kvartovi
  • Kolumne
    • ANTONIO KULAŠ
    • DANIJEL KRAJINOVIĆ
    • HRVOJE ZNAOR
    • JURICA GALIĆ JUKA
    • KATA MIJIĆ
    • MARIJA PARO
    • MATE BOŽIĆ
    • MARIO TOMASOVIĆ
    • MENTALNO ZDRAVLJE
    • MIRELLA MEIĆ
    • MIŠO ŽIVALJIĆ
    • NIKOLA BARBARIĆ
    • RADE POPADIĆ
    • TRINAESTO PRASE
    • ŽANA PAVLOVIĆ
Facebook Instagram YouTube WhatsApp
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS
Facebook Instagram YouTube WhatsApp X (Twitter) RSS
  • Naslovnica
  • Dalmacija
    • Split
    • Obala
    • Zagora
    • Otoci
    • Marjan
    • Naši ljudi
    • Štorije
    • Cooltura
  • Vijesti
    • Hrvatska
    • Svijet
    • Tech & Biznis
    • Vrijeme
    • Crna kronika
    • Znanost
    • Kultura
  • Sport
    • Hajduk
    • Nogomet
    • Košarka
    • Ostali sportovi
  • Relax
    • Glazba
    • Showbizz
    • Foto đir
    • Gastro
    • Zabava
    • Zdravlje
    • Fashion & lifestyle
  • Specijali
    • Vaše vijesti
    • Životinjski kutak
    • Vijađ
    • Dvi-tri riči
    • EX CATHEDRA
    • #TvojeMisto
    • Zdravlje - Priska Med
    • PEČAT OD VRIMENA
    • Na današnji dan
    • IZGUBLJENO-NAĐENO
    • Stara splitska prezimena
    • Razredi s osmijehom
    • Najbolje iz Dalmacije
    • Kako su nastali splitski kvartovi
  • Kolumne
    • ANTONIO KULAŠ
    • DANIJEL KRAJINOVIĆ
    • HRVOJE ZNAOR
    • JURICA GALIĆ JUKA
    • KATA MIJIĆ
    • MARIJA PARO
    • MATE BOŽIĆ
    • MARIO TOMASOVIĆ
    • MENTALNO ZDRAVLJE
    • MIRELLA MEIĆ
    • MIŠO ŽIVALJIĆ
    • NIKOLA BARBARIĆ
    • RADE POPADIĆ
    • TRINAESTO PRASE
    • ŽANA PAVLOVIĆ
DALMACIJA DANASDALMACIJA DANAS

Predstavljeni dobitnici međunarodno priznate oznake "Kulinarska baština Splitsko-dalmatinske županije"

D.D. / Foto: RERA SD23. svibnja 2017. 12:40
Podijeli
Facebook Twitter Telegram WhatsApp E-mail adresa

U dvorani Turističko-ugostiteljske škole Split, 17.svibnja su predstavljeni novi dobitnici međunarodno priznate oznake "Kulinarska baština Splitsko-dalmatinske županije" kao dijela "Culinary heritage Europe".

Ovom prigodom predstavljena je i nova turistička ponuda - "Putovima kulinarske baštine". Predstavljanju su nazočili članovi Kulinarske baštine Kujavu i Pomorze iz Poljske i glavni europski koordinator Culinary Heritage Niclas Fjellstrom.

"Kulinarska baština Splitsko-dalmatinske županije" u ovom trenutku ima 28 članova: restorani, slastičarna, OPG-ovi (medari, uljari, vinari), pršutana, mljekara, prerađivači i prodavači ribe i ribljih proizvoda, hotel, poljoprivredna zadruga, Etno eko sela i konobe. Novih 7 članova, koji su zadovoljili kriterije, dobit će oznaku i pridružiti se broju od 1505 članova iz 44 regije. Udovoljavanjem zadanim uvjetima postaje se članom "Culinary Heritage Europe" i "Kulinarska baština Splitsko-dalmatinske županije"

Znak "Kulinarska baština", zaštitni je znak za regionalnu hranu i kulinarsku tradiciju. Članstvom u "Culinary Heritage", dobija se međunarodno priznata oznaka i jedinstven standard kvalitete te otvara niz novih mogućnosti za prezentaciju autohtonih proizvoda u turizmu, domaćem i međunarodnom tržištu.

Glavni cilj je oživljavanje i razvoj regija kroz oživljavanje kulinarske baštine, proizvodnju autohtonih tradicijskih proizvoda i njihovo uvrštavanje u lokalnu ugostiteljsko–turističku ponudu te njihova udružena prezentacija (logo, web, baza podataka i dr.) što u konačnici rezultira povećanjem konkurentnosti i jačanjem prepoznatljivosti na međunarodnom tržištu. Sve to ima snažan utjecaj na razvoj turizma općenito, razvoj gospodarstva s naglaskom na uvrštavanje lokalnih poljoprivrednih proizvoda u ugostiteljsku ponudu, povećanje zapošljavanja lokalnog stanovništva te opću brigu za okoliš i zdravlje pojedinca ali i demografsku obnovu.

Krajnji cilj u turizmu se može sažeti - ponuditi gostima ono što je raslo u našoj zemlji, pod našim suncem, u našem moru i rijekama i pripremljeno na naš način.

Oznake "Kulinarska Baština", dodijelili su: pročelnik za turizam SDŽ Stipe Čogelja, direktor TZ SDŽ Joško Stella, glavni europski koordinator Culinary Heritage Europe Niclas Fjellstrom i koordinatorica projekta Ivanka Luetić Boban.

Novi dobitnici oznake "Kulinarska baština Splitsko-dalmatinske županije" :

HOTEL CORNARO, Split
MIJUKIĆ PROM, Runović
ETNO SELO KOKORIĆI, Vrgorac
GASTRO RIBARNICE BRAČ, Split
RIBA DRAŽIN, Kaštel Kambelovac
DOCI d.o.o, Maovice, Vrlika
OPG GORAN FRANIĆ, Vrgorac

Moja reakcija na članak je...
Ljubav
0
Haha
0
Nice
0
What?
0
Laž
0
Sad
0
Mad
0
Facebook Twitter Whatsapp Telegram
NAJNOVIJE VIJESTI
Dok su u Hrvatskoj teme ustaše i partizani, sin komiškog ribara osvaja Nobela za fiziku. Tko je John M. Martinis?
5
sat
Dok su u Hrvatskoj teme ustaše i partizani, sin komiškog ribara osvaja Nobela za fiziku. Tko je John M. Martinis?
Ovo je presudno za buću brzu cestu prema Omišu: Osigurana sredstva za dovršetak ključne dionice brze ceste Mravince–TTTS
5
sat
Ovo je presudno za buću brzu cestu prema Omišu: Osigurana sredstva za dovršetak ključne dionice brze ceste Mravince–TTTS
Trener iskreno o problemu koji često viđa kod klijenata: "To stvara pritisak i frustraciju jer realnost pokazuje da svaki čovjek ima svoje granice"
5
sat
Trener iskreno o problemu koji često viđa kod klijenata: "To stvara pritisak i frustraciju jer realnost pokazuje da svaki čovjek ima svoje granice"
Marinić nam je komentirao presudu Visokog upravnog suda: "Ona nije rezultat preispitivanja suštine ograničenja prometa, nego isključivo formalnih i proceduralnih propusta"
5
sat
Marinić nam je komentirao presudu Visokog upravnog suda: "Ona nije rezultat preispitivanja suštine ograničenja prometa, nego isključivo formalnih i proceduralnih propusta"
Radujte se, narodi. Gotovo je s kišom, sljedećih deset dana bez hladnoće, bez oborina, bez vjetra
5
sat
Radujte se, narodi. Gotovo je s kišom, sljedećih deset dana bez hladnoće, bez oborina, bez vjetra
NAJČITANIJE VIJESTI
  • Sukob na Sućidru, teško ozlijeđen maloljetnik
    Sukob na Sućidru, teško ozlijeđen maloljetnik
    4. prosinca 2025. 12:06
  • Znamo da se svi pitate zašto ne pišemo ništa o samoubojstvima. Za to postoje debeli razlozi
    Znamo da se svi pitate zašto ne pišemo ništa o samoubojstvima. Za to postoje debeli razlozi
    4. prosinca 2025. 16:36
  • SPLIT Izbodeni policajac teško je ozlijeđen, napadača uhvatila policija
    SPLIT Izbodeni policajac teško je ozlijeđen, napadača uhvatila policija
    4. prosinca 2025. 07:43
  • I TO SMO DOČEKALI Probijena lijeva tunelska cijev tunela Gladnjici na brzoj cesti čvor Mravince – čvor TTTS
    I TO SMO DOČEKALI Probijena lijeva tunelska cijev tunela Gladnjici na brzoj cesti čvor Mravince – čvor TTTS
    4. prosinca 2025. 14:45
  • Veliki je prometni kolaps u Splitu i okolici: "Nema teorije da se ovo riješi uskoro"
    Veliki je prometni kolaps u Splitu i okolici: "Nema teorije da se ovo riješi uskoro"
    4. prosinca 2025. 14:37
DD Marketing 300x250
DALMACIJA DANAS
Facebook Instagram YouTube WhatsApp X (Twitter)
  • Uvjeti korištenja
  • Pravila o privatnosti
  • Prodaja i marketing
  • Impressum
  • Kontakt stranica
  • Cjenik
© 2025 Dalmacija danas. Sva prava pridržana.

Upišite što tražite i kliknite na tipku Enter za početak pretrage. Kliknite tipku Esc za prekid.