Na danas održanoj konferenciji za novinstvo u Hrvatskom glazbenom zavodu u Zagrebu, predstavljen je program 10. Jubilarnog festivala gitare “Omiš guitar fest 2020”.

Tom prilikom predstavljen je i projekt “10 svjetskih praizvedbi skladbi ponajboljih svjetskih skladatelja povodom desete obljetnice festivala” posvećene Petru Čuliću koji je tom prilikom i nastupio.  Skladbe su napisali 10 ponajvećih skladatelja svijeta za klasičnu gitaru, a posvećene su gitaristu Petru Čuliću, koji će ih i izvesti.

Ovo je jedinstveni i povijesni projekt, a sama imena skladatelja govore o važnosti ovog projekta. To su redom: Sergio Assad (Brazil), Dušan Bogdanović (SAD/Srbija/Švicarska), Ernesto Cordero (Portoriko), Gerard Drozd (Poljska), Angelo Gilardino (Italija), Stephen Goss (Wales), Francis Kleynjans (Francuska), Atanas Ourkouzounov (Francuska/Bugarska), Štepan Rak (Češka Republika), Jaime M. Zenamon (Brazil).

Uz ovaj projekt predstavljen je i ostali program festivala koji otvara mlada omiška pjevačica Gabriela Braičić solističkim koncertom uz gitarsku pratnju Vlade Brzovića, Natjecanje u 9 kategorija te bogati popratni koncertni program po gradskim trgovima i kalama. Od 17. – 21. 06. “Gitara je život, a život je na Omiš guitar fest-u!”Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime