Predsjednik GK Žrnovnica Branko Solje: “Nakon obilnih oborina imamo određenih komunalnih problema, ali sve rješavamo na vrijeme”

Provjerili smo kakva je situacija u Žrnovnici nakon velikog oborinskog nevremena u Splitu i njegovoj okolici


Veliko oborinsko nevrijeme u četvrtak je pogodilo Split. Uslijed toga, još uvijek u gradu i njegovim prigradskim područjima voda nije za piće te se preporučuje da se ista prokuhava.


Takva identična situacija je i u Žrnovnici gdje još uvijek zbog zamućenosti pitka voda nije preporučljiva za piće.

NAJVEĆI VODOSTAJ ŽRNOVNICE OD 2004. Poplavio čak i dio poznatog OPG-a

Predsjednik GK Žrnovnica Branko Solje kazao nam je da se redovno provode kontrole od strane NZJZ-a i Odjela Vodovoda i kanalizacije. Ističe da imaju problem koji je vezan za pitku vodu, ali naglašava da  rade na rješavanju istoga, jer uostalom cijeli Split i svi njegovi gradski kotarevi imaju sličan problem.

– Kontrole se provode od strane NZJZ i odjela Vodovoda i kanalizacije. Imamo određenu zamućenost i preporuka je da za rizičnije skupine i malu djecu prokuhava voda. Ista pravila vrijede za vodovodni sustav u Žrnovnici koji još uvijek nije u potpunosti preuzet od VIK-a, tako da smo mi kao MO odgovorni za taj problem – kazao nam je Solje.“Upoznali smo građane s novonastalom situacijom”

Kaže u nastavku da su sve građane upoznali s ovom novonastalom situacijom te da je svima omogućena cisterna s pitkom vodom.

– Dogovorili smo s nadležnima da će danas u centru mjesta biti cisterne s vodom za piće te da ljudi mogu slobodno koristiti tu vodu za svoje potrebe. Cisterne će u centru Žrnovnice biti od 11 do 12, a u Korešnici od 12 do 13 sati – otkriva nam predsjednik GK Žrnovnica.

POVIŠEN PARAMETAR ZAMUĆENJA Objavljen raspored cisterni za dostavu vode na širem području Splita

Naglašava da pomno prate situaciju dok se sve ne vrati u prvobitno stanje.

– Nemamo nekih dodatnih informacija od građana da su ovih nekoliko dana pretrpjeli neke veće štete – kaže nam.

Sve je pod kontrolom

Ističe da je situacija s rijekom Žrnovnicom pod kontrolom, iako joj je još uvijek uslijed ekstremnih oborina visok vodostaj.

– Nisam stekao dojam da je naša šetnica uz rijeku Žrnovnicu poplavila, iako je rijeka dosta nabujala, što je bilo i očekivano nakon ovako velike kiše. Srećom, ništa se dramatično ne događa – jasan je Solje.

Međutim naglašava da još uvijek imaju problem s oborinskim vodama koje poplavljuju jedan dio mjesta. Tu stanovnici trpe određene probleme, upozorava.

– Još uvijek se velika količina oborinskih voda slijeva s Peruna, pa je cesta kod restorana Rus još uvijek dosta natopljena vodom i stvara određeni problem stanovnicima. To su komunalni problemi koji su bili očekivani, rješavamo tu situaciju – umiruje Solje.

– Razgovaramo s mještanima, pratimo situaciju, iako ni od samih mještana nismo zaprimili nikakve veće probleme. Tako da, zadovoljni smo cijelom situacijom koja je nenadano zadesila grad Split i njegova okolna mjesta – zaključio je predsjednik Gradskog kotara Žrnovnica.

Moja reakcija na članak je...
Vau
2
Haha
5
Hagić
3
Hmmm
5
Plač
1
Grrr
0
Molim?
0

Komentiraj

Napišite komentar
Upišite svoje ime